Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiurpą keliančios garsenybių akistatos su persekiotojais: naktimis laužiasi į namus, grasina bombomis

Ar tikrai išgarsėjus pasidaro lengviau gyventi? Turtai, šlovė, pripažinimas gal ir padeda kai kuriose srityse, tačiau į šį „žvaigždės rinkinį“ įeina ir kitas gerokai nemalonesnis dalykas – persekiotojai. Įžymybės turi tikrai ne vieną nerimą keliančią, ar siaubo filmą primenančią istoriją apie ribas dėl jų peržengusius gerbėjus. Pramoginio turinio svetainė Cracked.com pateikė labiausiai šiurpą keliančias.
Nicolas Cage'as, Keanu Reevesas, Stephenas Kingas
Nicolas Cage'as, Keanu Reevesas, Stephenas Kingas / „Scanpix“ ir Vida Press nuotr.

DAUGIAU ISTORIJŲ APIE SU PERSEKIOTOJAIS SUSIDŪRUSIOMIS ŽVAIGŽDĖMIS SKAITYKITE ČIA.

Internautai myli Keanu Reevesą, persekiotojai taip pat

Tai, kaip stipriai internautai myli aktorių Keanu Reevesą jau yra tapę savotišku memu, vieną geraširdiškiausių Holivudo asmenybių pavertusių mitologine būtybe. Jei manote, kad pačiam Keanu Reevesui tai kelia džiaugsmą, atminkite, kiek daug žmonių yra pasiryžę dėl savo garbinamų žvaigždžių peržengti visas egzistuojančias ribas. Perskaičius, ką jam teko ištverti filmuojant 2015-ųjų filmą „Knock Knock“, tampa aišku, kodėl tokie žmonės kaip jis samdosi apsaugą.

Juosta, jei nesate jos matę, pasakoja apie femme fatales dėmesį traukiantį vyrą, prie kurio namų pradeda buriuotis ir į juos įsilaužti bando moterys. 2014-ųjų rugsėjį aktorius iš tiesų buvo pažadintas keistų garsų – pasirodo, į jo namus kažkas tikrai pateko nekviestas.

Tai buvo moteris. Ją aktorius sutiko savo namų bibliotekoje, sėdinčią kėdėje. Paklausus, ką ji čia veikia, moteris atsakė atėjusi visai ne knygos pasiimti. Keanu Reevesas, žinoma, iškvietė policiją.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Holivudo aktorius Keanu Reevesas su mylimąja Alexandra Grant
AFP/„Scanpix“ nuotr./Holivudo aktorius Keanu Reevesas su mylimąja Alexandra Grant

Tačiau atsipalaiduoti aktorius neturėjo kada. Jau po poros dienų kita visiškai su ankstesniu incidentu nesusijusi moteris įsilaužė į žvaigždės namus jam išvykus. Ji išsirengė, pasinaudojo jo dušu ir nuoga išsimaudė jo baseine.

Įsibrovėlę pastebėjo Keanu Reevesui dirbantys namų tvarkytojai, kurie iškart apie tai pranešė aktoriui. Jis, kaip ir praeitą kartą, iškvietė policiją. Jei matėte filmą „Knock Knock“, aktoriui pasisekė, kad viskas tuo ir baigėsi.

Nicolas Cage’as ir nuogas vyras

Kitas Holivudo veteranas, „Oskaro“ laureatas Nicolas Cage’as, savo turtus iššvaistęs dinozaurų kaukolėms ir apleistiems namams, kuriuose vaidenasi, dar vienas memu tapęs aktorius. Tačiau tai nereiškia, kad, visuomenės manymu, jo namuose gali apsilankyti bet kas. Šis Cracked.com aprašomas incidentas nutiko po to, kai Nicolas Cage’as baigė filmuotis juostoje labai ironišku pavadinimu – „Įsibrovimas“.

Nicolas Cage’as miegojo šalia žmonos, kai netikėtai pabudęs išvydo lovos gale stovintį nuogą vyrą, dėvintį aktoriaus švarką ir laižantį šokoladinius ledus. Šiurpesnio vaizdo vidury nakties išvysti turbūt nebeįmanoma.

Aktorius nesutriko ir policijos iškart nekvietė. Rašoma, kad jis ramiai įkalbėjo vyrą palikti jo namus ir net nepareiškė jokių kaltinimų dėl to, nes aiškiai matėsi, kad įsibrovėlis nebuvo stabilios psichinės sveikatos. Vėliau Nicolas Cages tuos namus pardavė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nicolas Cage'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nicolas Cage'as

Didžiausias Stepheno Kingo gerbėjas apkaltino jį plagiatu

Stephenas Kingas išgarsėjo košmarus, kurių dalį pats patyrė, perkeldamas ant popieriaus. Taip pat ne paslaptis, kad jis buvo priklausomas nuo narkotikų ir buvo patekęs į siaubingą automobilio avariją. Tad atrodo, kad siaubo meistrui niekas nebekelia baimės. Taip buvo, kol jis nesutiko Eriko Keene’o.

Išdaužęs langą, pastarasis, su turėta netikra bomba, pateko į Stepheno Kingo namus. Deja, rašytojo tuo metu nebuvo, tik jo žmona Tabitha. Moteris pabėgo pas kaimynus ir iš ten iškvietė policiją. Įsibrovėlis buvo rastas palėpėje su iš skaičiuotuvo dalių suklijuotu daiktu, iš pirmo žvilgsnio atrodančiu kaip sprogmuo.

Policija sulaikė įsibrovėlį, jam buvo skirta lygtinio paleidimo bausmė, kurią pažeidė pavogęs turto už daugiau nei 20 tūkst. dolerių. Erikas Kenne’as bandė iškelti bylą Teksaso valstijai už tai, kad jos atstovai nesistengė labiau apsaugoti vyro nuo lygtinio paleidimo taisyklių pažeidimo. Tai, žinoma, nesuveikė ir jis atsidūrė už grotų dviem metams.

„Scanpix“/AP nuotr./Stephenas Kingas
„Scanpix“/AP nuotr./Stephenas Kingas

Tiesa, pora dienų prieš įsilaužimą, Erikas Keene’as lankėsi rašytojo ofise, kur, kaip ir dauguma Stepheno Kingo gerbėjų, jam norėjo kai ką pasiūlyti. Vyras teigė parašęs siaubo romano „Mizerė“ (istorijos apie gerbėją, kuri pagrobia rašytoją ir verčia jį jai rašyti) tęsinį ir norėjo paprašyti jo pagalbos jį išleidžiant.

Bet tai nebuvo vienintelis Eriko Keene’o tikslas – jis apkaltino rašytoją „pasiskolinus“ pagrindinę „Mizerės“ mintį iš jo paties gyvenimo. Romano herojė – kūdikius žudanti buvusi slaugė, pasirodo, labai priminė Eriko Keene’o tetą Genene Jones – taip pat kūdikius žudžiusią buvusią slaugę iš Teksaso. Žinoma, tai tebuvo atsitiktinis sutapimas, bet įsivaizduokite, kokios emocijos turi užplūsti skaitant Stepheno Kingo knygą, kuri primena biografiją.

Stevenas Spielbergas tapo kažkieno seksualine fantazija

Apie Steveną Spielbergą, žmogų, kurio darbai turėjo didelės įtakos moderniam kinui, sakykite ką tik norite, tačiau sunku įsivaizduoti, kad jį gali kažkas persekioti. Bet 1998-aisiais jis tapo vieno labai dėl jo pamišusio gerbėjo taikiniu. Jonathanas Normanas, buvęs kultūristas, turėjo baisų planą.

Stevenui Spielbergui filmuojant „Gelbstint eilinį Rajaną“, Jonathanas Normanas buvo sulaikytas prie režisieriaus namų pas jį radus tris poras antrankių, lipnios juostos ruloną ir popieriui pjaustyti skirtą peilį. Jis net įsigijo tokį pat automobilį, kokį tuo metu vairavo režisieriaus žmona, kad galėtų lengviau prasmukti pro saugomus vartus.

Tardomas policijos Jonathanas Normanas nieko, išskyrus tai, kad norėjo išprievartauti Steveną Spielbergą, nepasakė. Tik pradėjus tyrimą paaiškėjo daugiau šio žiauraus vyro plano detalių. Visų pirma, vyras nesitraukė nuo Spielbergų šeimos narių, savo užrašinėje buvo susirašęs režisieriaus, jo žmonos ir visų poros vaikų vardus. Kai Jonathanas Normanas nefantazavo apie Steveną Spielbergą, jis pildė būtinų daiktų sąrašą – jame buvo paminėtos akims uždengti skirtos kaukės, šunų antkakliai ir chloroformas.

„Scanpix“/AP nuotr./Stevenas Spielbergas
„Scanpix“/AP nuotr./Stevenas Spielbergas

Visą tą laiką, kol kurpė planą, kaip pagrobti Steveną Spielbergą, Jonathanui Normanui galiojo anksčiau skirtas lygtinis paleidimas. Jį vyras „užsidirbo“ keliais metais anksčiau įvažiavęs į žmonių minią automobilyje įvykus konfliktui. Kartu su bausme už bandymą pagrobti gerbiamą režisierių, Jonathanui Normanui buvo skirta 25 metus praleisti kalėjime.

Davido Lettermano persekiotoja pavogė jo automobilį

Vieni daugiausiai baimės keliančių persekiotojų yra nepasiduodantys – tie, kuriems domėjimasis kiekvienu dievaičio veiksmu, gyvenimo detale ir bandymas susipažinti tampa darbu. Kaip populiaraus pokalbių laidų vedėjo Davido Lettermano persekiotoja Mary Margaret Ray.

Kaip rašoma Cracked.com, šizofrenija sirgusi Mary Margaret Ray nusprendė, kad ji ir žinomas vyras – įsimylėjėliai. Moteris ne kartą buvo patekusi į Davido Lettermano valdas apsimetusi jo namų tvarkytoja ir teigiant, kad ją reikia pavėžėti iki maisto prekių parduotuvės, įsirengė stovyklavietę jo teniso aikštyne. Tačiau vieną naktį moteriai pavyko prie žvaigždės priartėti gerokai arčiau. Davidas Lettermanas, tuo metu miegojęs šalia draugės, atsibudęs pamatė šalia jo stovinčią ir viską stebinčią moterį. Vos tik ji suprato, kad žvaigždė pabudo, iš įvykio vietos pabėgo.

„Scanpix“ nuotr./Davidas Lettermanas savo laidoje
„Scanpix“ nuotr./Davidas Lettermanas savo laidoje

Tačiau tuo viskas nesibaigė – 1998 metais Mary Margaret Ray pavogė Davido Lettermano „Porsche“ automobilį. Ši istorija, žinoma, nuskambėjo bulvarinėje spaudoje, o Mary Margaret Ray galiausiai neteko susidomėjimo Davidu Lettermanu ir ėmė persekioti į pensiją išėjusį astronautą Story Musgrave’ą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius