Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Štai kaip atrodo karališkas vestuvių tortas, kainuojantis 57 tūkst. eurų

Šeštadienį susituokę britų princas Harry (33 m.) ir buvusi amerikiečių aktorė Meghan Markle (36 m.) savo vestuvių puotoje skanavo ypatingo deserto – jų vestuvinio torto kaina siekia net 50 tūkst. svarų (57 tūkst. eurų)!
Princo Harry ir Meghan Markle vestuvinis tortas
Princo Harry ir Meghan Markle vestuvinis tortas / „Scanpix“ nuotr.

Visas naujienas apie karališkąsias Harry ir Meghan vestuves rasite ČIA

Pagaminti svarbiausiu puotos akcentu laikomą tortą karališkoji pora patikėjo vienai žymiausių Didžiosios Britanijos konditerių Claire Ptak.

Princas Harry ir dabar jau Sasekso hercogienė Meghan pasirinko netradicinį desertą – citrininį tortą su šeivamedžio žiedais, padengtą kremu ir puoštą gyvomis gėlėmis.

O netradicinis jis dėl to, kad iki šiol buvo nerašyta taisyklė, jog karališkosiose vestuvėse svečiai būdavo vaišinami vaisiniu tortu. Karalienė Viktorija ir princas Albertas, karalienė Elisabeth II ir princas Phillipas, netgi princas Williamas ir Kate Middleton – visi jie rinkosi vaisinius tortus savo vestuvėms.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Princo Harry ir Meghan Markle vestuvinis tortas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Princo Harry ir Meghan Markle vestuvinis tortas

Vaisinis tortas simbolizuoja turtus ir klestėjimą, nes įprastiniai jo ingredientai – prieskoniai, džiovinti vaisiai ir alkoholis – dažnai būna ne tik brangūs, bet ir atgabenti iš tolimų pasaulio kraštų. Tai anksčiau būdavo skirta pabrėžti britų imperijos didybę.

Tačiau daugelis britų ir kitų karališkąja šeima besidominčių žmonių labiausiai stebisi ne tuo, kokį skonį pasirinko jaunavedžiai, bet torto kaina – ji siekia net 50 tūkst. svarų. O tai yra 57 tūkst. eurų, už kiek Lietuvoje jau būtų galima įsigyti nedidelį butą!

15min primena, kad šeštadienį britų princas Harry šv. Jurgio koplyčioje Vindzoro pilyje susituokė su amerikiete Meghan Markle.

Karališkos šventės akimirkos – 15min galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius