-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stepheno Hawkingo atminimą pagerbti norėjęs Neymaras sumaltas į miltus: „Gėda!“

Trečiadienį mirus garsiajam fizikui Stephenui Hawkingui, daugybė žmonių visame pasaulyje įvairiais būdais reiškė užuojautą bei pagerbė jo atminimą. Tačiau futbolininko Neymaro (26 m.) pasirinktas būdas atiduoti pagarbą mirusiajam internautų buvo sumaltas į miltus.
Stephenas Hawkingas 2015 metais ir Neymaras
Stephenas Hawkingas 2015 metais ir Neymaras / „Scanpix“ ir „Instagram“ nuotr.

15min primena, kad Stephenas Hawkingas mirė kovo 14-ąją savo namuose Kembridže, sulaukęs 76-erių. 1964-aisiais, kai Stephenui Hawkingui tebuvo 22-eji, jam buvo diagnozuota sunki motorinių neuronų liga, visam gyvenimui prikausčiusi jį prie neįgaliųjų vežimėlio. Gydytojai prognozavo, kad Hawkingui gyventi liko tik keli metai, tačiau jis paneigė visas prognozes ir net būdamas tokios būklės, sugebėjo dirbti mokslinį darbą.

Tačiau šią unikalią asmenybę pagerbti norėjęs Neymaras smarkiai prašovė pro šalį.

Šiuo metu kojos traumą besigydantis futbolininkas į 90 mln. sekėjų turinčią „Instagram“ paskyrą įsikėlė nuotrauką, kurioje pusnuogis sėdi neįgaliojo vežimėlyje, o ją papildė Stepheno Hawkingo citata, kurią jis pasakė apie savo fizinę negalią.

„Privalai turėti pozityvų požiūrį ir iš situacijos, kurioje esi, išpešti tai, kas geriausia“, – štai šią fiziko citatą pasirinko koją susižeidęs futbolininkas.

Toks Neymaro žingsnis internautų buvo sutryptas su žemėmis – žmonės piktinosi, kaip jis nejautriai lygina savo laikiną traumą su tokia rimta, nepagydoma liga. Juo labiau, kad tokią citatą jis pritaikė pusnuogis degindamasis prieš saulę.

VIDEO: S.Hawkingas turėjo paprastą tikslą – išsiaiškinti Visatos paslaptį ir padėti ją suprasti kitiems

„Neymaro laikina neįgaliojo vežimėlio situacija yra nepaprastai mažytė, palyginus su visą gyvenimą trukusia Hawkingo vežimėlio situacija“ – stebėjosi vienas „Twitter“ vartotojas, kitas pridūrė: „Esu tikras, kad Neymarui nėra taip blogai, kad galėtų savo fizinę būklę lyginti su... Stephenu Hawkingu“. Panašių komentarų socialiniuose tinkluose – apstu, o dauguma žmonių gėdina futbolininką už tokį nejautrumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius