Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su buvusiu vadybininku nesutariančiai Taylor Swift draudžiama atlikti savo pačios dainas

Pasaulinio garso atlikėja Taylor Swift jau seniai kovoja su buvusiu jai atstovavusios įrašų kompanijos vadybininku ir garsia muzikos industrijos figūra Scooteriu Braunu ir Scottu Borchetta. Kodėl? Dainininkė pyksta, kad jie pasisavino jos muzikos katalogą ir neketina jai atiduoti teisių į jos dainas. Naujausiame įraše socialiniame tinkle T.Swift vyrus kaltina „vykdant tironišką jos muzikos kontrolę“ ir įvairiais draudimais.
Dainininkė Taylor Swift
Dainininkė Taylor Swift / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Taylor Swift

Dainininkė su S.Braunu ir S.Borchetta nesutaria jau nuo birželio, kai pastarasis įsigijo „Big Machine Records“ – įrašų kompaniją, su kuria dirbusi T.Swift išleido šešis albumus, pelniusius begalę apdovanojimų. Kitąmet atlikėja ketina iš naujo įrašyti savo didžiausiais hitais tapusias dainas ir taip susigrąžinti teises į jas.

Kartu su kompanija vyrai perėmė ir T.Swift kūrinių katalogą, o dabar dar ir draudžia atlikėjai savo dainas atlikti koncertuose, tiesioginėse televizijos transliacijose. Po kelis mėnesius trukusių bandymų susigrąžinti tai, kas teisėtai priklauso T.Swift, dainininkė kreipėsi į gerbėjus, prašydama jų pagalbos.

Vida Press nuotr./Dainininkė Taylor Swift
Vida Press nuotr./Dainininkė Taylor Swift

Tviteryje jos sekėjams skirtoje žinutėje T.Swift rašė, kad jai yra uždrausta 2019 metų „Amerikos muzikos apdovanojimuose“ atlikti savo pačios dainas. T.Swift ceremonijoje bus įteiktas „Dešimtmečio atlikėjos“ apdovanojimas, ji turėjo atlikti savo populiariausių dainų popuri, tačiau, pasak pačios dainininkės, S.Braunas ir S.Brochetta jai neleidžia to daryti.

Įraše, pavadintame „Nežinau, ką daugiau daryti“, T.Swift rašė: „Scottas Brochetta ir Scooteris Braunas sako, kad man neleidžiama atlikti mano senų dainų televizijos eteryje, nes, jų teigimu, tai prilygs jų perrašymui, ką aš galiu daryti tik kitąmet.“

T.Swift savo gerbėjams, vadinamiems Swifties, atskleidė, kad jos muzika, pasak vadybininkų, negali skambėti ir greitai pasirodysiančiame dokumentiniame filme apie jos gyvenimą. „Prie to paties, ir nenorėjau apie tai pranešti tokiu būdu, „Netflix“ sukūrė dokumentinį filmą apie mano gyvenimą pastaraisiais metais. Scottas ir Scooteris neleidžia naudoti mano muzikos ar pasirodymų vaizdo įrašų šiam projektui, nors niekur filme neminima nei vieno jų pavardė ar „Big Machine Records“ pavadinimas.“

Vida Press nuotr./Scooteris Braunas ir Scottas Borchetta
Vida Press nuotr./Scooteris Braunas ir Scottas Borchetta

Atlikėja išvardijo ir sąlygas, kada jai leidžiama atlikti savo dainas: „Scottas Branchetta mano komandai pasakė, kad jie mano seną muziką naudoti leidžia tik tada, jei padarysiu šiuos dalykus: jei sutinku kitąmet neperrašyti savo dainų kopijų (ką aš teisėtai galiu daryti ir ko aš labai laukiu) ir turiu pasakyti savo komandai liautis kalbėjus apie Scooterį ir Scottą.“

„Manau, kad viešinimas to, kas vyksta su manimi, gali pakeisti kitų atlikėjų sąmoningumo lygį ir galbūt padėti jiems išvengti panašaus likimo. Man siunčiama žinutė labai aiški: būk gera mergaitė ir užsičiaupk. Arba būsi nubausta. Tai neteisinga. Nei vienas šių vyrų neprisidėjo prie dainų kūrimo. Neprisidėjo ir prie ryšio su mano gerbėjais palaikymo. Tad dabar prašau jūsų pagalbos, – tęsė dainininkė, prašydama gerbėjų susivienyti. – Leiskite Scottui Borchettai ir Scooteriui Braunui žinoti, kaip jūs dėl to jaučiatės. Scooteris dirba su dainininkais, kuriems, tikiu, rūpi kiti atlikėjai ir jų darbai. Paprašykite jų pagalbos. Viliuosi, kad jie paprotins šiuo vyrus, vykdančius tironišką kontrolę žmogaus, kuris tik nori atlikti dainas, kurias sukūrė.“

T.Swift įrašui, o vėliau ir grotažymei #IStandWithTaylor (angl. Palaikau Taylor) išplitus internete, tai pro akis nepraslydo ir kitiems žinomiems atlikėjams bei garsiems asmenims. Vienas jų – modelis Gigi Hadid.

„Scottai ir Scooteri, žinote, kad turite pasielgti teisingai. Taylor ir jos gerbėjai nusipelno mėgautis jos muzika“, – tviteryje rašė ji.

Pasidalydama T.Swift įrašu, nuomonę išsakė ir atlikėja Lily Allen: „Vienijuosi su Taylor, tai skamba baisiai ir žmonės vis dar mano, kodėl muzikoje neprasidėjo #MeToo judėjimas?“

„Scanpix“ nuotr./Halsey
„Scanpix“ nuotr./Halsey

Halsey rašė, kad „žodžius stengiasi rinktis išmintingai“ ir tikino, kad toks S.Brauno ir S.Borchettos elgesys yra ne tik „blogas verslo pavyzdys“, mat savo dainas atlikdama T.Swift pritrauktų naujų klausytojų, kurie pirktų jos kūrinius ir taip atneštų pelną, bet ir neteisingas.

„Tai – bausmė. Tai daroma tikintis ją nutildyti, grasinant tokiais dalykais. Šie žmonės yra apsaugoti, nes jie skatina bendrininkavimą įvarydami baimę. Naiviai tikintis, kad žmonės jos nepalaikys. Kad pasaulis teigs, jog ji reaguoja perdėtai. Būtent dėl nuolankumo ir kantrybės ji tapo „Dešimtmečio atlikėja“, – rašė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius