-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karališkos krikštynos Švedijoje: princas Gabrielis papuoštas istoriniu 111-os metų krikšto rūbu

Penktadienį Švedijoje iškilmingai pakrikštytas jauniausias Švedijos karališkosios šeimos narys, princo Carlo Philipo ir jo žmonos princesės Sofios sūnus Gabrielis.
Švedijos princo Gabrielio krikštynos
Švedijos princo Gabrielio krikštynos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trijų mėnesių princas pakrikštytas Drotningholmo karališkųjų rūmų koplyčioje Stokholme.

Per savo krikštynas mažasis princas vilkėjo istorinį krikšto drabužį, kurį pirmas vilkėjo Švedijos princas Gustafas Adolfas 1906 metais. Tuo pačiu drabužiu per savo krikštynas buvo aprengti ir visi kiti po jo Švedijos karališkojoje šeimoje gimę kūdikiai, įskaitant ir Gustafo Adolfo sūnų, kuris yra dabartinis karalius, bei Gabrielio tėtį princą Carlą Philipą. Kaskart pakrikštijus naują kūdikį, ant šio krikšto drabužio išsiuvinėjamas jo vardas ir krikštynų data.

Ypatingą aprangą šventei pasirinko ir mažojo princo mama – ji vilkėjo ne kokią nors puošnią suknelę, o nacionalinį Švedijos kostiumą. Tuo tarpu mažylio tėtis pasipuošė kariškio uniforma.

Į iškilmingą krikšto ceremoniją buvo įtraukta ir penkerių metų princesė Estelle, Švedijos sosto paveldėtoja – ji yra princo Gabrielio pusseserė. Mergaitei patikėta supilti švęstą vandenį į XVIII amžių menantį sidabrinį krikšto dubenį.

„Scanpix“ nuotr./Švedijos princo Gabrielio krikštynos
„Scanpix“ nuotr./Švedijos princo Gabrielio krikštynos
„Scanpix“ nuotr./Švedijos princo Gabrielio krikštynos
„Scanpix“ nuotr./Švedijos princo Gabrielio krikštynos

Princo Gabrielio krikštatėviais tapo jo tetos princesė Madeleine ir Sara Hellqvist, mažylio tėvų draugai Oscaras Kylbergas ir Carolina Pihl bei giminaitis Thomas de Toledo Sommerlathas iš karalienės Silvios šeimos pusės.

15min primena, kad antrasis karališkosios poros sūnus gimė rugpjūčio 30-ąją. Švedijos princas Carlas Philipas su žmona Sofia taip pat augina sūnų Alexanderį (1 m. 7 mėn.).

Vienintelis Švedijos karaliaus Carlo XVI Gustafo ir karalienės Silvios sūnus su buvusiu modeliu Sofia Hellqvist susituokė 2015-ųjų vasarą, birželio 13-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius