Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Tamsioji K-pop pusė: atlikėjams kasdien matuojamas svoris, liepiama darytis plastines operacijas

Pietų Korėjoje itin sėkmingai veiklą vykdanti K-pop muzikos industrija nuo pat praeito amžiaus paskutinio dešimtmečio „iškepė“ ne vieną tobulai atrodančią vaikinų grupę ir trūkumų neturinčią popmuzikos princesę. Tačiau pastaraisiais metais pasaulis vis atidžiau ėmė domėtis, kas slypi už nepriekaištingų įvaizdžių ir topuose karaliaujančių hitų. O jie slepia nelabai gražius dalykus.
Vaikinų grupė BTS
Vaikinų grupė BTS / „Instagram“ nuotr.
Temos: 2 Muzika BTS

Prieš keletą dienų K-pop muzikos pasaulį sukrėtė žinia apie 25-erių dainininkės Sulli, karjerą pristabdžiusios dėl nuolatinių patyčių internete, vienišumo ir nuovargio, mirtį. Mergina be gyvybės ženklų buvo rasta savo namuose. Jos mirties priežastis nėra tiksli, bet vietos policija tiria savižudybės versiją.

„Jaučiau labai didelį spaudimą. Man buvo baisu. (…) Dariau tai, kas man buvo liepta, nežinodama jokios priežasties, – pirmoje savo realybės šou serijoje apie dainininkės dalią pasakojo Sulli. – Suvokiau, o kodėl turėčiau tai daryti ir dėl kokių priežasčių tuo užsiimu? Šie drabužiai man netiko. Sakiau esanti pavargusi, bet niekas manęs neklausė. Jaučiausi vieniša.“

View this post on Instagram

춥네...

A post shared by 설리가진리 (Sulli) (@jelly_jilli) on

Ši tragedija Pietų Korėjoje klestinčią hitų ir žvaigždžių industriją apšvietė nemalonia šviesa ir privertė pasidomėti, ką turi iškęsti jauni artistai, panorę tapti žinomais. Ne kartą buvo pasirodžiusi informacija apie itin aukštus jauniems žmonėms taikomus grožio ir elgesio standartus.

2013-aisiais japonų AKB48 merginų grupės narė Minami Minegishi žiniasklaidos dėmesio sulaukė nusiskutusi galvą ir į internetą įkėlusį vaizdo įrašą, kuriame ji su ašaromis akyse pasakoja pažeidusi grupės narėms taikomą draudimą vaikščioti į pasimatymus – M.Minagishi, kaip skelbia Mirror.co.uk, praleido naktį su savo vaikinu.

Mergina tikino nenorinti netekti vietos grupėje, kurią sudaro maždaug 100 vis besikeičiančių narių, ir vietoje to ji buvo pažeminta iki taip vadinamos „pakaitinės“.

2015-aisiais popmuzikos žvaigždę Ahn So Jin taip pat ištiko tragiškas likimas. Užsienio žiniasklaida rašė, kad 22-ejų mergina iškrito pro langą dešimtame aukšte. Galutinėse tyrimo išvadose dainininkės mirties priežastimi įvardinta taip pat savižudybė.

A.S.Jin dalyvavo realybės šou, kuriame buvo ieškoma naujos narės merginų grupei „Kara“ po to, kai ją paliko dvi dainininkės, ir pateko į finalą. Deja, vietos grupėje ji negavo, nepaisant to, kad tam, jog galėtų pretenduoti į nares, ji penkerius metus lankė apmokymus. Skelbiama, kad merginos sutartis su grupei atstovaujančia vadybos kompanija baigėsi likus mėnesiui iki atlikėjos mirties. „Kara“ taip pat ilgai nebegyvavo – grupė veiklą nutraukė po metų.

Pasak buvusio žvaigždžių trenerio Kimo Min-seoko, dirbusio vienoje iš trijų didžiausių K-pop agentūrų „YG Entertainment“, jauniesiems atlikėjams yra daromas didelis spaudimas visada rūpintis savo išvaizda, kartais jie privalo imtis itin drastiškų priemonių.

Prieš keletą metų „Vice“ K.Min-seokas atskleidė, kad dainininkai kasdien privalo lipti ant svarstyklių, jų mitybą yra griežtai kontroliuojama, kartais žvaigždės yra verčiamos gultis po grožio chirurgo skalpeliu.

„Jei merginos veidas blogas, bet ji turi gerą kūną, nėra nieko, ko nepataisytų plastinės operacijos“, – aiškino treneris.

VIDEO: 【MV full】 恋するフォーチュンクッキー / AKB48[公式]

Jam antrino ir tarptautinės vadybos kompanijos „Warner Music Korea“ darbuotojas Cho Shinas: „Vietoje natūralaus grožio ir talentų, K-pop skatina dirbtinumą – tai produktas. Tas produktas gali būti paverstas kažkuo nepriekaištingu.“

Apie tamsią K-pop industrijos pusę kalbėjo ir Jenna Park, vadovaujanti „S K-pop Entertainment“. Pasak jos, kai kurie muzikos industrijos vadovai stipriai pakeičia dievaitėmis laikomų merginų išvaizdą, kad šios būtų panašesnės į vakarietes.

Be to, atlikėjai ir grupės yra skatinami įrašyti kuo daugiau dainų, išleisti kuo daugiau albumų, kartais net keliomis kalbomis (anglų, japonų ir kitoms). Jie taip pat įsipareigoja dalyvauti pramoginėse televizijos ir pokalbių laidose, fotosesijose, reklaminėse kampanijose. Akivaizdu, kad laiko asmeniniam gyvenimui ir, kas svarbiausia, poilsiui bei pasirūpinimui sveikata, lieka labai mažai.

Siekiantiems tapti K-pop žvaigždėmis, apmokymų metu draudžiama turėti mobilųjį telefoną, o ant kiekvienos kompanijos sienos pakabintos elgesio taisyklės, kurių privaloma laikytis, rašoma „E! News“.

2017-aisiais „Oh My Girl“ žvaigždė JinE paskelbė muzikinėje karjeroje daranti pertrauką tam, kad galėtų išsigydyti anoreksiją.

„Visa širdimi palaikome JinE jai ilsintis ir gydantis. Atsiprašome gerbėjų už tokias netikėtas naujienas ir prašome ir toliau palaikyti ir mylėti „Oh My Girl“, – buvo rašoma grupei atstovaujančios kompanijos pranešime. Po kelių savaičių paskelbta, kad JinE grupę paliko visiems laikams.

Galbūt jau pastebėjote, kad Pietų Korėjoje išgarsėjusios vaikinų ir merginų grupės bei atlikėjai neilgai trukus žinomais tampa ir kitose pasaulio šalyse. K-pop muzikos žvaigždžių gerbėjų gausu ir Europoje, ir JAV. Griežtos šioje industrijoje dirbantiems taikomos taisyklės gal ir yra ta sėkmės paslaptis, padedanti pasiekti pasaulinės šlovės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius