-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turtingiausia afrikietė sūnui Anglijoje iškėlė vestuves: jos jau vadinamos brangiausiomis pasaulyje

Viena turtingiausių juodaodžių moterų pasaulyje, naftos magnatė Folorunsho Alakija (66 m.) iš Nigerijos savo sūnui Folarinui ir jo nuotakai iškėlė tokią vestuvių puotą, apie kurią kalbos nuvilnijo per viso pasaulio žiniasklaidą.
Folarino Alakijos ir Nazanin Jafarian Ghaissarifar vestuvės
Folarino Alakijos ir Nazanin Jafarian Ghaissarifar vestuvės / „Instagram“ nuotr.

Kaip rašo britų portalas dailymail.co.uk, praėjusį savaitgalį vienas iš keturių Folorunsho sūnų Folarinas vedė stulbinančio grožio modelį Nazanin Jafarian Ghaissarifa iš Irano. O ji – ne vien tik gražus veidelis: Nazanin Mančesterio universitete studijavo bioinžineriją, ji taip pat turi teisės diplomą ir yra dirbusi marketingo konsultante.

Beje, ji trumpai yra susitikinėjusi su Kim Kardashian broliu Robu Kardashianu. Nazanin yra verslininko dukra – ji gimė Irane, tačiau dar vaikystėje su šeima persikėlė gyventi į Londoną, o vėliau išvyko mokytis į Mančesterį. Nemažai laiko dirbdama modeliu ji praleido Los Andžele, kur ir susipažino su Kardashianų šeima.

Ši santuoka verslininkui, investuotojui ir kinematografui Folarinui – jau antroji: pirma jo žmona Chena prieš šešerius metus mirė nuo vėžio ir jis vienas augino jųdviejų dukrą.

Folarinas ir Nazanin susižadėjo praėjusiais metais, o lapkritį Lagose jau atšoko vienas vestuves pagal tradicinius Nigerijos papročius.

„Instagram“ nuotr./Folarino Alakijos ir Nazanin Jafarian Ghaissarifar vestuvės
„Instagram“ nuotr./Folarino Alakijos ir Nazanin Jafarian Ghaissarifar vestuvės

Jaunikio motinos naftos magnatės Folorunsho Alakijos turtas vertinamas 2,1 mlrd. JAV dolerių. Ji – keturioliktas turtingiausias Afrikos žmogus bei turtingiausia moteris šiame žemyne.

Folarino ir jo naujosios nuotakos vestuvių puota buvo iškelta Blenheimo rūmuose Oksfordšyre, šventės vietą puošė milijonas rožių, o įtakingus svečius šokdino Robinas Thicke'as (manoma, kad jo pasirodymas kainavo apie 150 tūkst. svarų).

„Instagram“ nuotr./Jaunikio motina Folorunsho Alakija
„Instagram“ nuotr./Jaunikio motina Folorunsho Alakija

Šventėje be kitų įtakingų ir garsių svečių buvo galima išvysti ir „Victoria's Secret“ angelą Shaniną Shaik – ji keliomis vestuvių akimirkomis pasidalijo socialiniuose tinkluose.

Skaičiuojama, kad poros vestuvės turėjo kainuoti apie 5 mln. svarų (5,6 mln. eurų). Vestuvių planuotojai įvertino, kad šventės vietos nuoma turėjo atsieiti apie 150 tūkst. svarų, o papildomai salės grindis padengti marmuru su jaunųjų inicialais – dar apie 200 tūkst. svarų.

„Instagram“ nuotr./Folarino Alakijos ir Nazanin Jafarian Ghaissarifar vestuvės
„Instagram“ nuotr./Folarino Alakijos ir Nazanin Jafarian Ghaissarifar vestuvės

Nuotaka per vestuves pakeitė dvi sukneles, tačiau kas jas kūrė, kol kas nepavyko identifikuoti. Jos įvaizdį taip pat papildė įspūdingas briliantų vėrinys bei balti „Manolo Blahnik“ aukštakulniai.

Suprasti akimirksniu

  • Šventės vieta – 150 tūkst. svarų
  • Speciali palapinė ir grindų padengimas marmuru su jaunųjų inicialais – 200 tūkst. svarų.
  • Jeffo Leathamo gėlių dekoras – 200 tūkst. svarų
  • Tortas – 10 tūkst. svarų
  • Robino Thicke'o koncertas – 150 tūkst. svarų

Puotos vaišėmis rūpinosi oficialus Blenheimo rūmų maisto tiekėjas „Searcys“ – bazinis jų trijų patiekalų komplektas prasideda nuo 52 svarų žmogui (įskaitant ir alkoholį), tačiau manoma, kad šios šventės paketas buvo gerokai brangesnis.

Įspūdingą tortą vestuvėms paruošė garsi konditerė Elizabeth Solaru, kurios klientais yra buvę britų, Europos ir Viduriniųjų Rytų karališkųjų šeimų nariai, pramogų pasaulio garsenybės bei turtuoliai. Aštuonių aukštų tortas buvo dekoruotas baltomis gėlėmis ir jo kainą ekspertai įvertino 10 tūkst. svarų.

Šventės dekoru rūpinosi garsus floristas Jeffas Leathamas, žinomas dar ir dėl to, kad puošia garsiųjų Kardashinų namus. Į Angliją jis iš Amerikos atvyko su 30 žmonių komanda, kurie kone kiekvieną šventės vietos kampelį išpuošė milijonu baltų rožių ir orchidėjų. Be Kardashianų, Jeffas Leathamas taip pat yra dirbęs su Madonna, Oprah Winfrey ir Tina Turner. Jis taip pat gėlėmis puošė aktorės Evos Longorios ir NBA krepšininko Tony Parkerio vestuves.

Jūsų dėmesiui – Folarino ir Nazanin vestuvių akimirkos, kuriomis jų svečiais dalijosi socialiniuose tinkluose:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius