Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vėliavos pagerbimo paradu pažymėtas karalienės Elizabeth II oficialus gimtadienis

Birželio 12 d. minimas oficialus karalienės Elizabeth II gimtadienis. Ši diena pažymima Vėliavos pagerbimo paradu.
Vėliavos pagerbimo paradu pažymėtas karalienės Elizabeth II 95-asis gimtadienis
Vėliavos pagerbimo paradu pažymėtas karalienės Elizabeth II 95-asis gimtadienis / Vida Press nuotr.

Šiemet Vėliavos pagerbimo paradas šurmuliavo Vindzoro pilies teritorijoje. Įprastai tai vyksta Londono centre su gausiomis žmonių miniomis, plojimais ir šūksniais. Vis dėlto dėl pandemijos įprasta šventė sutikta kitaip.

Be to, svarbu paminėti, kad įprastai karalienė Elizabeth II savo tikrąjį gimtadienį švenčia balandžio 21 d., tačiau oficialiai jis pažymimas ir kiekvienų metų antrąjį birželio šeštadienį. Jis tradiciškai švenčiamas kariniu paradu, kuris vyksta šalia Bakingamo rūmų.

Ceremonijoje taip pat dalyvavo Kento kunigaikštis – karalienės pusbrolis. Tiesa, šventė buvo mažesnė ir buvo pavadinta „mini“ variantu.

Už parado planavimą atsakingas karininkas teigė, kad jo tikslas buvo sukurti „įsimintiną ir pakilią dieną“ karalienei, kuri pandemijos metu gyvena Vindzore.

„Praėjusiais metais parade dalyvavo 85 dalyviai, šiemet – 274, plius 70 žirgų, todėl labai džiaugiamės, kad šventė išaugo ir tikimės, kad kitais metais grįšime į normalų gyvenimą“, – sakė pulkininkas leitenantas Guy'as Stone'as, pabrėždamas, kad tai nebuvo lengvas iššūkis, tačiau dėl karalienės stengėsi padaryti įsimintiną dieną.

Visų turistų, miesto svečių buvo prašoma likti atokiau nuo Vindzoro pilies teritorijos, tačiau pasiūlyta pasigrožėti virš galvos dangų papuošusia vėliava.

Vida Press nuotr./Vėliavos pagerbimo paradu pažymėtas karalienės Elizabeth II 95-asis gimtadienis
Vida Press nuotr./Vėliavos pagerbimo paradu pažymėtas karalienės Elizabeth II 95-asis gimtadienis

Dėl dalyvavimo parade karalienė anksčiau išvyko iš G7 viršūnių susitikimo. Tiesa, Elizabeth II jau pirmadienį ketina susitikti su JAV prezidentu ir pirmąja ponia išgerti arbatos. Tad panašu, kad įtemptas savaitgalis karalienei į naudą – G7 susitikime nepraleido progos palaidyti ir šmaikščių frazių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius