Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žlugusiam Holivudo magnatui H.Weinsteinui – nauji kaltinimai: gresia kalėjimas iki gyvos galvos

Niujorko didžioji žiuri Holivudo magnatui Harvey Weinsteinui pateikė papildomus kaltinimus dėl 2006 metais įvykdyto lytinio nusikaltimo, pirmadienį paskelbė prokurorai.
Harvey Weinsteinas
Harvey Weinsteinas / „Scanpix“ nuotr.

Anksčiau H.Weinsteinas buvo apkaltintas dėl nusikaltimų – išžaginimo ir lytinės prievartos – prieš dvi kitas moteris, o dabar jam pateiktas papildomas kaltinimas dėl 1-ojo laipsnio lytinio nusikaltimo ir du kaltinimai lytiniu smurtu prieš trečią moterį.

Nauji kaltinimai gali reikšti įkalinimą mažiausiai 10 metų arba iki gyvos galvos, sakė Manhatano apygardos prokuroras Cyrusas Vance'as.

„Scanpix“ nuotr./Harvey Weinsteinas
„Scanpix“ nuotr./Harvey Weinsteinas

15min primena, kad gegužės 25-ąją H.Weinsteinas atvyko į Niujorko policijos nuovadą pasiduoti pareigūnams dėl kaltinimų lytiniais nusikaltimais, praėjus beveik aštuoniems mėnesiams po to, kai jo sėkmingą karjerą sužlugdė daugybės moterų kaltinimai ir prasidėjęs pasaulinis judėjimas #MeToo.

Po kelių dienų jį išžaginimu apkaltino Niujorko didžioji žiuri. „Mūsų prokuratūra nagrinės šį atvejį ne spaudoje, o teismo salėje, kur tai ir turi vykti“, – pareiškė Manhatano apygardos prokuroras Cyrusas Vance'as, anksčiau kritikuotas už tai, kad nepersekiojo Harvey Weinsteino kitoje seksualinio priekabiavimo byloje prieš trejus metus.

Patarus advokatams, kurie kaltino prokuratūrą pasidavus politiniam spaudimui, buvęs prodiuseris atsisakė liudyti didžiajai žiuri.

Prodiuserio advokatas sakė, kad kaltinimai išžaginimu yra susiję su moterimi, su kuria Harvey Weinsteinas „10 metų palaikė lytinius santykius abipusiu sutikimu, kurie tęsėsi ne vienus metus“ po įtariamo incidento 2013-aisiais.

Buvęs kino magnatas sumokėjo 1 mln. dolerių (0,68 mln. eurų) užstatą, atidavė savo pasą ir pradėjo nešioti GPS sekimo prietaisą.

Kažkada gerbto prodiuserio, kurio filmai pelnė dešimtis „Oskarų“, karjera žlugo pernai spalį, po skandalingų „The New York Times“ ir žurnalo „The New Yorker“ straipsnių, kurie Jungtinėse Valstijose žymi persilaužimą lytinio priekabiavimo klausimu ir pelnė abiem leidiniams Pulitzerio premiją.

Moterys iš viso pasaulio prabilo apie panašius nederamo vyrų elgesio atvejus.

Harvey Weinsteiną lytiniu priekabiavimu ar lytine prievarta jau yra viešai apkaltinusios daugiau kaip 100 moterų.

Daugiau kaip dvi dešimtys aktorių, tarp jų Salma Hayek, Gwyneth Paltrow ir Angelina Jolie, sako, kad Harvey Weinsteinas prie jų lytiškai priekabiavo. Kelios aktorės, įskaitant Asią Argento ir Rose McGowan, teigia, kad prodiuseris jas išžagino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius