-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žvaigždžių karuose“ vaikystėje vaidinusio Jake' Lloydo nuopuolis: kalėjimas ir šizofrenija

Dar vaikystėje po vaidmens „Žvaigždžių karuose“ išgarsėjęs aktorius Jake'as Lloydas (27 m,) į jį dėtų lūkesčių nepateisino – vietoj prognozuotos šviesios ateities Holivude vaikino gyvenimas pasuko visai kitokia linkme.
Jake'as Lloydas vaikystėje ir 2015 metais
Jake'as Lloydas vaikystėje ir 2015 metais / „Vida Press“ ir „Scanpix“ nuotr.

Pastaruosius 10 mėnesių jis praleido kalėjime, o dabar yra perkeltas į psichiatrijos kliniką, mat jam diagnozuota šizofrenija, praneša portalas TMZ.

Vaidinti Jake'as Lloydas pradėjo būdamas vos septynerių, o svarbiausią karjeros vaidmenį gavo 1999-aisiais, filme „Žvaigždžių karai: epizodas I. Pavojaus šešėlis“ („Star Wars: Episode I – The Phantom Menace“). Jame 10-metis berniukas vaidino jauną Anakiną Skaivokerį greta tokių Holivudo žvaigždžių kaip Liamas Neesonas, Ewanas McGregoras ir Natalie Portman.

Vida Press nuotr./Natalie Portman, Liamas Neesonas, Ewanas McGregoras ir Jake'as Lloydas filme „Žvaigždžių karai: epizodas I. Pavojaus šešėlis“ (1999 m.)
Vida Press nuotr./Natalie Portman, Liamas Neesonas, Ewanas McGregoras ir Jake'as Lloydas filme „Žvaigždžių karai: epizodas I. Pavojaus šešėlis“ (1999 m.)

Jake'as Lloydas vaidinti nustojo prieš 11 metų, paskutinis jo vaidmuo buvo 2005-ųjų dramoje „Madison“.

Pernai birželį Jake'as Lloydas buvo sulaikytas pareigūnų už greičio viršijimą ir neatsargų vairavimą – jis taip pat nepakluso pareigūnų reikalavimams sustoti, o vėliau ir priešinosi sulaikomas. Maža to, vaikinas net neturėjo galiojančio vairuotojo pažymėjimo. Už tai buvusi „Žvaigždžių karų“ žvaigždė pasiųsta už grotų, kur praleido pastaruosius 10 mėnesių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jake'o Lloydo nuotrauka, daryta areštinėje po jo sulaikymo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jake'o Lloydo nuotrauka, daryta areštinėje po jo sulaikymo (2015 m.)

Tačiau TMZ sužinojo, kad neseniai Jake'as Lloydas buvo perkeltas iš kalėjimo į psichiatrijos kliniką, mat jam nustatyta šizofrenija – lėtinė psichikos liga.​ Šizofrenija sutrikdo asmens gebėjimą aiškiai mąstyti, atskirti realybę nuo fantazijos, išreikšti emocijas, priimti sprendimus ir bendrauti su aplinkiniais. Neretai šizofrenija sergantis žmogus pasineria į savo fantazijų pasaulį ir nebesugeba atskirti, kas yra tikra, o kas – tik jo vaizduotės vaisius.

Aktoriaus motina Lisa Riley TMZ sakė, kad jos sūnus kenčia nuo rimto psichikos sutrikimo ir jam būtina profesionalų pagalba, dėl to jis ir perkletas iš kalėjimo į psichiatrijos kliniką. Ji sakė, kad su savo sūnumi bendravo praėjusią savaitę ir pastebėjo akivaizdų pagerėjimą, tad viliasi, jog ilgainiui Jake'o sveikata ženkliai pagerės.

Vida Press nuotr./Jake'as Lloydas filme „Žvaigždžių karai: epizodas I. Pavojaus šešėlis“ (1999 m.)
Vida Press nuotr./Jake'as Lloydas filme „Žvaigždžių karai: epizodas I. Pavojaus šešėlis“ (1999 m.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius