Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Biotechnologijų įmonė „Nando“ sukūrė išskirtinę produktų fermentavimo liniją

Lietuvos biotechnologijų įmonė „Nando“ investavusi daugiau nei 2 mln. eurų suprojektavo ir konfigūravo didelės skalės produktų fermentavimo liniją. Šio sprendimo dėka atsiveria platus mikroorganizmų auginimo galimybių spektras ir įgyjamas išskirtinis potencialas industrijoje.
Biotechnologijų įmonė „Nando“ sukūrė išskirtinę produktų fermentavimo liniją
Biotechnologijų įmonė „Nando“ sukūrė išskirtinę produktų fermentavimo liniją / „Nando“ nuotr.

„Planavimas ir pasirengimas šiam projektui truko trejus metus. Laimėję projektą ir gavę „Norway Grant“ finansinę paramą bei pridėję savo lėšas sukūrėme išties išskirtinę produktų fermentavimo liniją. Modernios linijos su automatinėmis plovimo (CIP) bei sterilinimo (SIP) funkcijomis įrengimas ne tik padidina mūsų gamybos pajėgumus, bet ir skatina būti tvariems mažinant sąnaudas bei atliekų kiekį“, – pasakoja „Nando“ direktorius Justinas Taruška.

Asmeninio arch. nuotr./Justinas Taruška
Asmeninio arch. nuotr./Justinas Taruška

Projekto metu taip pat bendradarbiauta su Norvegijos mokslinių tyrimų institutu Kartu su partneriais buvo vykdomi mikroorganizmų auginimo technologijos eksperimentai siekiant išgauti kuo didesnį biomasės kiekį fermentacijos pabaigoje.

„Ši linija suteikia galimybę plėtoti naujus produktus ir technologijas bei gerina įmonės konkurencingumą tarptautinėje rinkoje. Tai žingsnis į priekį modernių biotechnologinių produktų link, taip prisidedant prie inovacijų Lietuvos pramonės sektoriuje“, – teigia. J. Taruška.

Projektas pradėtas įgyvendinti 2023 m. gegužės 16 d. gavus paramą 2014–2021 m. Norvegijos finansinio mechanizmo programai „Verslo plėtra, inovacijos ir MVĮ“.

„Nando“ nuotr./Biotechnologijų įmonė „Nando“ sukūrė išskirtinę produktų fermentavimo liniją
„Nando“ nuotr./Biotechnologijų įmonė „Nando“ sukūrė išskirtinę produktų fermentavimo liniją

„Nando“ yra 2007 m. Lietuvoje įsteigta biotechnologijų įmonė, kurianti ir gaminanti aukštos pridėtinės vertės mikrobiologinius produktus ir cheminius priedus žemės ūkiui bei pramonei. Turėdama vieną didžiausių Mokslo tyrimų ir eksperimentinės plėtros centrą Šiaurės Europoje ir bendradarbiaudama su tyrimų centrais bei universitetais visame pasaulyje, „Nando“ sukūrė daugiau nei 50 inovatyvių produktų ypač pasaulinei ekonomikai svarbiems agro, gyvulininkystės bei pramonės sektoriams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius