Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Kiaulių augintojai purtosi atskiro transporto kiaulėms gabenti

Keletui mėnesių sustojęs kiaulių eksportas į Rusiją nervina pačius augintojus: jie ima nebesutarti, kaip galima jį atkurti.
Kiaulės
Kiaulės / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Ferma Vežėjai

„Lietuvos rytas“ rašo, kad Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos siūlymu Lietuvoje galėtų būti įsteigti keturi kiaulių krovos punktai. Juose į rusų sunkvežimius būtų perkraunamos iš fermų suvežtos kiaulės. Punktai neva reikalingi apsisaugoti nuo Rusijoje plintančios afrikinio kiaulių maro infekcijos.

„Užuot pagelbėjusios, institucijos mėgina mus įvelti į diskusiją apie krovos punktus. Rusai jų nereikalauja. Juolab kad daugumoje Lietuvos ūkių yra saugios trijų dalių kiaulių pakrovimo rampos. Jos neleidžia ligų užkratui iš išorės patekti į fermą“, – sakė Lietuvos kiaulių augintojų asociacijos direktorius Algis Baravykas.

Jo teigimu, įsteigti punktus kainuotų daug ir užtruktų maždaug porą metų.

Į Rusiją kiaules veža įvairūs samdomi vežėjai ir neįmanoma atskirti transporto priemonių pagal jų lankomas valstybes. Todėl teigiama, kad ūkiai turėtų įsigyti savo bandvežių, kad kiaules nugabentų iki perkrovimo punktų.

Lietuvoje siautusiu kiaulių maro protrūkio priežastys iki šiol nenustatytos. Praėjo penki mėnesiai, o augintojai vis dar nežino, kas atgabeno virusą į Beržų kompleksą. Viena versijų – užkratas pateko su transportu, nes jis buvo dezinfekuotas nekokybiškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje