Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Plačiau atveriami vartai lietuviškų pieno produktų eksportui į Pietų Korėją

Pietų Korėjos Maisto ir vaistų saugos ministerija (Ministry of Food and Drug Safety) pripažino dar vieną Lietuvos pieno produktų gamybos įmonę – UAB „Iceco ledai“, kurios produkciją leista importuoti į šią šalį, praneša Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.
Pienas
Pienas / „Scanpix“ nuotr.

Tai jau vienuolikta Lietuvos pieno įmonė, kurios produkcijai atvertos durys į Pietų Korėjos rinką. Iš kitų Baltijos valstybių Pietų Korėjos kompetentinga institucija kaip potencialias importuotojas yra užregistravusi 2 Latvijos ir 5 Estijos pieno įmones.

2016 m. įsigaliojo nauji Pietų Korėjos reikalavimai importuojamiems gyvūniniams maisto produktams. Įmonės, kurios jau eksportavo savo produkciją, gali ir toliau tęsti šią veiklą, o kitos per Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą turi pateikti prašymus ir papildomą informaciją Pietų Korėjos kompetentingai institucijai.

„Džiugu, kad ši Azijos šalis vis plačiau atveria savo duris lietuviškiems pieno produktams – didėja ir eksportuojamos produkcijos kiekis, ir asortimentas. Į Pietų Korėją iš Lietuvos leidžiama importuoti natūralius ir perdirbtus sūrius, ledus, išrūgų ir pieno miltus, laktozę“, – sako Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Darius Remeika.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos duomenimis, 2016 m. iš Lietuvos į Pietų Korėją eksportuota 2 203 t pieno produktų, o šiemet per mažiau nei penkis mėnesius – jau 1 859 t įvairių pieno produktų. Didžiąją dalį eksportuojamos produkcijos sudaro sūriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius