Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2017 08 14 /12:36

Prie „Rimi“ Kaune ir Vilniuje – protestai dėl vištų laikymo sąlygų

Gyvūnų teisių gynėjai, piktindamiesi mažmeninės prekybos tinklo „Rimi“ atsisakymu neprekiauti narvuose laikomų vištų kiaušiniais, Kaune bei Vilniuje savaitgalį surengė protestus, skelbia „Kauno diena“.
Vištos
Vištos / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pasak organizacijos „Tušti narvai“ vadovės Gabrielės Vaitkevičiūtės, jie pradėjo kampaniją prieš „Rimi“, nes jau pusmetį nepavyksta susitarti su šiuo parduotuvių tinklu. Pasak jos, prekybos tinklas „Lidl“ yra įsipareigojęs atsisakyti narvuose laikomų vištų kiaušinių iki 2025-ųjų, „Norfa“ tai svarsto padaryti iki 2024-ųjų, su „Maxima“ dar deramasi. Saldainių gamintoja „Naujoji rūta“ šių produktų savo gamyboje įsipareigojo atsisakyti per trejus metus.

Rugpjūčio pradžioje apie 50 protestuotojų jau buvo surengę panašią protesto akciją prie Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Vilniuje. Ši organizacija neseniai paviešino vaizdus, kurie, kaip teigiama, daryti Ausieniškių ir Kaušėnų kaimuose esančiuose paukštynuose.

„Rimi Lietuva“ pirkėjus žada informuoti apie kiaušinių žymėjimą

Pirmadienį žiniasklaidai išplatintame pranešime prekybos tinklas „Rimi Lietuva“ teigia sieksiantis per kuo trumpesnį laiką atsisakyti narvuose laikomų vištų kiaušinių.

„Tačiau šis mūsų siekis tiesiogiai priklauso nuo tiekėjų galimybės tiekti tokius kiaušinius bei pirkėjų galimybių mokėti didesnę kainą už laisvai laikomų vištų kiaušinius, – už akių užbėga „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė. – Esame įsitikinę, kad pirkėjų sąmoningumas augs, o gamintojai prisitaikys prie besikeičiančių vartotojų įpročių.“

Anot jos, prekybos tinklas parduotuvių lentynose bei leidiniuose informuos pirkėjus apie kiaušinių žymėjimą.

Organizacija „Tušti narvai“, kovojanti už kilnų tikslą, ėmėsi žeminančių mūsų įmonę priemonių, vietoj to, kad rūpintųsi vartotojų edukacija ir diskutuotų su institucijomis dėl įstatyminės bazės, nuostatų.

„Mes patys dedame daug pastangų, kad į mūsų lentynas pateiktų produktai tik iš tų ūkių, kurie atitinka gyvūnų gerovės reguliavimą, tad esame nusivylę, kad organizacija „Tušti narvai“, kovojanti už kilnų tikslą, ėmėsi žeminančių mūsų įmonę priemonių, vietoj to, kad rūpintųsi vartotojų edukacija ir diskutuotų su institucijomis dėl įstatyminės bazės, nuostatų. Mums yra nepriimtini organizacijos veikimo būdai, principai ir metodai, manome, kad taip elgtis yra neetiška“, – teigia „Rimi“ atstovė.

Pranešime ji taip pat atkreipia dėmesį, kad Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnyba nenustatė pažeidimų „Rimi“ tiekėjų ūkiuose. G.Bielskytė tikina, kad bendrovė ir toliau prižiūrės, kad prekybos tinklo prekės būtų tik iš tvarių ūkių, bendradarbiaus su visomis atsakingomis institucijomis, sprendžiant klausimą apie narvuose laikomų vištų pardavimą Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje