Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sūriui „Liliputas“ siekiama europinio pripažinimo

Paskui lietuviško varškės sūrio ir Stakliškių „Midų“ gamintojus paraišką Europos Komisijai dėl žymėjimo Saugomos geografinės nuorodos ženklu pateikė vienintelė sūrio „Liliputas“ gamintoja Lukšių pieninė.
Sūriai
Sūriai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Sūris

„Verslo žinios“ rašo, kad pienininkai viliasi, jog Europos Sąjungos pripažinimas padės reklamuoti išskirtinį produktą, gaminamą rankomis.

Jurbarko rajone įsikūrusi Lukšių pieninė stengiasi įrodyti, kad sūris „Liliputas“ yra vienintelis ir išskirtinis, nes jam būdingas savybes suteikia Belvederio sūrinės cecho rūsyje, kuriame nokinamas sūris, natūraliai augantis unikalus mikroskopinis grybas.

Pieninės laboratorijos vedėja Asta Batakienė sakė, jog būta bandymų šio grybo nuvežti į kitas įmones ar net į užsienį, tačiau bandymai žlugdavo, nes grybas išsigimdavo ir sugadindavo sūrį. Gyventi ir augti jis gali tik Belvederio dvaro parke esančios sūrinės rūsyje, jame nuolat tvyro 10-14 laipsnių temperatūra ir 93-94 proc. drėgmė.

Nedideli, 0,5 kilogramo, sūriai, kuriems iš karto prigijo pavadinimas „Liliputas“, Belvederio sūrinėje daromi nuo 1958 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius