Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Vienas pažangiausių pasaulyje agrodronų jau skrieja ir virš Lietuvos laukų

Nors kasdien girdime ir skaitome apie kovinius, žvalgybinius, jūrinius ar kitokius karo veiksmuose naudojamus dronus, ši pažangi technologija vis rimčiau įsitvirtina ir Lietuvos žemės ūkyje. Dronai atveria daugybę galimybių ūkininkams, leisdami efektyviau ir tiksliau atlikti įvairius darbus.
Agrodronas T50
Agrodronas T50 / „Nando“ nuotr.

Agrodronai naudojami įvairioms užduotims atlikti – dažniausiai purškimui, tręšimui ar sėklų išbarstymui. Ypač jie praverčia sunkiau prieinamose vietose, o modernūs purkštuvai leidžia tiksliau paskirstyti purškiamas medžiagas, nukreipti jas būtent ten, kur reikia, ir sumažinti jų poveikį aplinkai.

„Agras T50“ – naujausias žodis agrodronų rinkoje

Lietuvos įmonė „Nando droid“ balandžio 25 dieną pristatė šiuo metu vieną moderniausių ir galingiausių agrodronų – „Agras T50“. Tai naujausias pasaulinės lyderės agrodronų rinkoje kompanijos „DJI Agriculture“ produktas.

„Agrodronas „Agras T50“ yra ne tik galingas, bet ir palyginti kompaktiškas, lengvai transportuojamas, puikiai tinkantis ūkininkavimo Lietuvoje sąlygomis. Šio drono skrydžio saugumą užtikrina daugiakrypčiai sensoriai, kurie fiksuoja skrydžio trajektorijoje esančias kliūtis, tokias kaip medžiai, stulpai, laidai, ir leidžia jų išvengti apskrendant saugiu atstumu. Dėl šių sensorių dronas gali purkšti arba barstyti ypač stačiuose šlaituose“, – pasakojo „Nando droid“ vadovas Mykolas Treigys, pažymėdamas, kad naujasis agrodronas pasižymi ne tik įspūdingomis techninėmis charakteristikomis, bet ir dideliu tikslumu.

„Nando“ nuotr./Agrodronas T50
„Nando“ nuotr./Agrodronas T50

Agrodrono „Agras T50" su 40 litr7 tirpalo ir 75 litrų sėklų ar trąšų baku našumas gali siekti iki 21 hektaro per valandą. Inovatyvi dviguba rotacinė purškimo sistema leidžia išpurkšti iki 24 litrų per minutę tirpalo, o lašelio dydį keisti galima tiesiog valdymo pulte, nekeičiant pačių purkštukų. Lašelių dydis reguliuojamas nuo 50 iki 500 mikronų, tai leis pagal purškiamą tirpalą ir oro sąlygas pasirinkti efektyviausią dydį geriausiam rezultatui pasiekti.

Agrodronas T50 turi specialius dvigubus rotorius, kurie išpurškiamus lašelius su didele energija prispaudžia prie augalo ir pasiekia tikslą. Taip pat šių rotorių ir rotacinių purkštukų dėka ženkliai sumažinama lašelių nunešimo rizika.

Nepaisant kai kurių iššūkių, dronų naudojimas Lietuvos žemės ūkyje sparčiai auga. Ūkininkai, kurie jau naudoja ankstesnių modifikacijų dronus, teigia, kad tai padeda jiems sutaupyti laiko, pinigų ir padidinti derlių. Neabejotina, kad kaskart tobulėjant šiai technologijai ateityje dronai taps dar labiau paplitę ir atliks dar svarbesnį vaidmenį modernizuojant Lietuvos žemės ūkį.

„Nando“ nuotr./Agrodronas T50
„Nando“ nuotr./Agrodronas T50

„Nando droid“ solidarizuojasi su kovojančia Ukraina

Ukrainoje kasdien kovoje naudojami FPV dronai, kurie kainuoja vos kelis šimtus, o žalos priešui gali padaryti už keliolika milijonų. FPV dronai (iš angl. First Person View – pirmojo asmens vaizdas) – tai unikalus dronų tipas, leidžiantis žmogui matyti tai, ką „mato“ dronas skrydžio metu.

„Nando droid“ darbuotojai yra sukaupę daugiau nei septynerių metų patirtį dirbdami su dronais. Kviečiame prisijungti prie iniciatyvos „Padovanok Ukrainai pasą į laisvę“. „Nando droid“ komanda nupirks reikiamas detales, o inžinieriai surinks tiek dronų, kiek reikės“, – kviečia Mykolas Treigys.

Plačiau su šia apie iniciatyva galite susipažinti „Nando droid“ Facebook paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius