Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemdirbiai piktinasi žemės ūkio technikos apmokestinimu

Žemdirbiai piktinasi, kad Vyriausybė įvedė kelių mokestį žemės ūkio technikai. Pasak Žemės ūkio rūmų pirmininko Andriejaus Stančiko, Susisiekimo ministerija prieš pasiūlydama šį mokestį ministrų kabinetui, nesikonsultavo nei su ūkininkais, nei su Žemės ūkio ministerija.
Pagal visuotinį žemės ūkio surašymą nuo 2013 metų bus skirstoma parama kaimo vietovėms.
Žemės ūkis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Praėjusią savaitę asmeniškai man buvo didžiulė naujiena, pirmiausia informacijos pateikimas. Aš sutinku, kad nei viena valstybė be mokesčių negali išsiversti, bet praėjusią savaitę iš žiniasklaidos sužinojau, kad ruošiamas projektas apmokestinti traktorius, negabaritines priemones. Vienas pagrindinių nepasitenkinimų, kad mes esame socialinei partneriai ir kai kalbama apie pokyčius, tai turi būti mums išsamiai pateikta“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė A.Stančikas.

Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas Jonas Talmantas teigė, kad žemdirbiams keliai negali būt apmokestinti, kol nebus alternatyvių, nemokamų, bet prastesnių kelių.

„Susisiekimo ministerija sako, kad vis dėl to, mes nemokame akcizo, naudojame beakcizinį dyzeliną ir neįnešame 273 mln. litų į kelių fondą. Tačiau tokį kurą visose Europos Sąjungos šalyse naudoja. Be to, visose Europos šalyse yra alternatyva, jeigu nenoriu mokėti už kelius, aš renkuosi važiuoti blogesniu keliu, bet pas mus nėra tos alternatyvos. Kol jos nėra, jokie keliai negali būti apmokestinti“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė J.Talmantas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius