Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemdirbiai streikuos, jeigu žemės ūkio parama bus skirta keliams

Žemdirbiai ruošiasi streikuoti, jeigu ministrų kabinetas nuspręs 700 mln. litų 2014-2020 metų finansinės perspektyvos lėšų skirti ne tiesioginėms išmokoms, o keliams remontuoti, ketvirtadienį rašo „Verslo žinios“.
Žemdirbių atstovai dvejoja dėl mitingo.
Žemdirbių atstovai grasina streiku / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Vyriausybė nori pinigus, numatytus tiesioginėms išmokoms, perkelti kitoms programoms. Šios lėšos atiteks ne tik ūkiams modernizuoti, bet ir kaimo bendruomenėms, keliams remontuoti. Jei taip nutiks, gali būti, kad skelbsime visuotinį ūkininkų streiką“, – Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas Jonas Talmantas. Jo skaičiavimais, perskirsčius pinigus pagal šiandieninius Vyriausybės planus išmoka už 1 hektarą mažės 12 litų.

Vyriausybė taip pat svarsto per septynerius metus skirti maždaug 900 mln. litų daugiau smulkiesiems ir vidutiniams ūkiams. Anot žemės ūkio viceministro Mindaugo Kuklieriaus, šiuo sprendimu mažieji ūkiai patenkinti, o stambieji tiesiog nori lengviau gauti didesnes išmokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius