Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Akademijos eismo žiedai kurį laiką skendėjo tamsoje, priežastis – perteklinė drėgmė

Pasak Akademijos Kauno rajone gyventojo, keletą savaičių buvo dingęs ties jų miesteliu esančių transporto žiedų apšvietimas – pėstieji perėjas buvo priversti kirsti visiškoje tamsoje. Iki nelaimės – vos vienas žingsnis. Eismas šiose žiedinėse sankryžose – itin intensyvus. Kaip 15min paaiškino Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD), dėl perteklinės drėgmės įvyko gedimas.
Transporto žiedas pakaunėje
Transporto žiedas pakaunėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Jau trečia savaitė, kai bandau išsiaiškinti, kodėl Kauno rajono Akademijos miestelyje neapšviesti du transporto žiedai, kur pėstiesiems tamsoje kyla pavojus. Gal su žiniasklaidos pagalba bus greičiau išspręsta ši problema, kol dar neatnešė nelaimės“, – tokiu laišku į 15min redakciją sausio 5-ąją kreipėsi Akademijos gyventojas Mindaugas.

Jis tikino rašęs laiškus LAKD, ši atrašiusi, kad ieškos žiedines sankryžas įrengusių ir šviestuvus montavusių rangovų – bandys su jais susisiekti ir išsiaiškinti problemą.

„Gal prieš trejus metus naujai tas žiedines sankryžas padarė. 200 metrų skiria jas. Didžiulis srautas mašinų, tamsa baisinė. Nėra šviesos tik ties žiedais – atskiras pajungimas kažkoks tų šviestuvų. Baisiausia dėl to, kad ties tais žiedais yra pėsčiųjų perėjos, tamsu, pėsčiųjų nematyti“, – tikino skaitytojas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Transporto žiedas pakaunėje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Transporto žiedas pakaunėje

Fotografui sausio 5-osios popietę, po to, kai 15min kreipėsi į LAKD dėl komentaro, nuvykus į vietą, vienas iš dviejų minėtų žiedų jau buvo apšviestas. Tai kitą dieną patvirtino ir skaitytojas Mindaugas.

Kaip sausio 6 dienos popietę 15min teigė Evaldas Tamariūnas, LAKD Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus vadybininkas, pranešimų apie neveikiantį kelio Nr. 140 apšvietimo ruožą LAKD gavo gruodžio 15 dieną.

Gruodžio 20 dieną apšvietimas neva buvo sutaisytas ir kurį laiką veikė. Apie tai buvo informuota apšvietimą prižiūrinti įmonė AB „Kelių priežiūra“.

„Bendrovė informavo, kad jiems pavyko atstatyti apšvietimą, bet laikui bėgant jis vėl sugedo. Vėliau dėl šio gedimo buvo kreiptasi į rangovą UAB „Autokausta“. Šiuo metu jau rasta gedimo priežastis ir apšvietimo sistema remontuojama bei perprogramuojama“, – teigė E.Tamariūnas.

Anot jo, gedimo priežastis – perteklinė drėgmė. Įsijungęs avarinis veikimas gelbėjo laikinai.

Sausio 6 dienos vakarą apšvietimas abejose Akademijos žiedinėse sankryžose jau buvo atstatytas. Tai pranešė tiek LAKD atstovas, tiek apie problemą redakcijai pranešęs miestelio gyventojas Mindaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius