Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytiškį apgavo automobilio pardavėjas, bet išgelbėjo policija

15min.lt skaitytojas nori pasidalinti patirtimi, kaip jis pirko automobilį turguje. Mašinos pardavėjas gudravo, tačiau pirkėją išgelbėjo policijos pareigūnai.
Automobilių turgus
Automobilių turgus / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Radau norimą automobilį Marijampolės turguje. Kaina tiko ir apžiūrėjus jį, viskas buvo gerai su juo. Sumokėjau pinigus ir iškilo klausimas, kaip jį parsivaryti iš Marijampolės į Alytų. Norėjau važiuoti kartu su pardavėju į „Regitrą“, tačiau jis pasiūlė važiuoti automobiliu, ant kurio užkabinti vokiški numeriai.

„Kam mokėti pinigus už raudonus numerius, jeigu gali važinėti su vokiškais, kol techninę apžiūrą praeisi?“, – klausė jis.

Man pardavėjo pasiūlymas patiko. Jis užpildė „kauferį“, kaip supratau vėliau, tiesioginiu automobilio pirkėju iš vokiečio tapau aš – taip tikrasis mašinos pardavėjas išvengė mokesčių.

Davė jis vokiškus dokumentus, „kauferį“, apdraudžiau mašiną iš išvažiavau. Alytuje praėjau techninę apžiūrą ir važiuojant į „Regitrą“, sustabdė policija. Pasirodo, ant automobilio uždėti kitokie numeriai, negu mano įsigytos mašinos. Važiavimas tokiu automobiliu gresia didele bauda ir vairuotojo pažymėjimo atėmimu.

Skambinu tam žmogui, kuris mašiną pardavė, jis sako, „visi taip čia važinėja, su bet kokiais numeriais“. Keista.

Ačiū Alytaus policininkams, kad buvo supratingi, nebaudė ir palydėjo iki „Regitros“. 

Neapsigaukit, žmones, prieš pirkdami automobilį. Didelės baudos gręsia už važiavimą su kitokios transporto priemonės arba nupieštais registracijos numeriais, arba iš viso be jų. Nusipirkus Lietuvoje neregistruotą automobilį, geriau iškart važiuokit į „Regitrą“ ir nerizikuokit.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius