Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 18 /2022 08 21

Alyvos keitimo intervalai ilgėja: ar tokius triukus atlaikys jūsų automobilio variklis?

Jei seniau buvo priimta, kad automobilių variklių alyvą reikia keisti kas 10 tūkstančių kilometrų, tai pastaruoju metu šie intervalai tapo gerokai didesni. Kai kurie gamintojai apskaičiavę, kad alyvą pakanka keisti kas 30 ar net 40 tūkstančių kilometrų. Ar patobulėjo alyvos sudėtys bei patys varikliai? O gal atvirkščiai? Negi tai tėra tik rinkodaros triukas? 15min nusprendė paieškoti atsakymų į šiuos klausimus.
Variklio alyva
Variklio alyva / 123 RF nuotr.

Temą siūlykite gazas@15min.lt

Pirmiausia su šiuo klausimu kreipėmės į tinklaraščio Oil-in.lt autorių Marių Razmį. Jis jau daugelį metų aktyviai užsiima įvairių gamintojų alyvos analize. Specialistas rengia ir publikuoja apžvalgas apie skirtingų alyvų savybes pasitelkdamas laboratorinius tyrimus.

Ar galima su ta pačia variklio alyva važiuoti kelias dešimtis tūkstančių kilometrų?

Pašnekovas paklaustas, ar tokius didelius, po kelias dešimtis tūkstančių kilometrų siekiančius alyvos keitimo ciklus gamintojai rekomenduoja dėl to, jog patobulėjo alyva ir patys varikliai, atsakė neigiamai.

Anot jo, važiuoti kelias dešimtis tūkstančių kilometrų nekeičiant alyvos įmanoma tik labai specifiniais atvejais. Marius Razmys tvirtina, kad viskas priklauso nuo to, kokiu automobiliu, kokiais atstumais ir kokiu stiliumi yra važinėjama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius