Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 04

Aplinkosaugininkai patikslino, už kiek pirko taršos matavimo įrangą ir kaip vyko pirkimo procedūra

Po parodomosios Aplinkos apsaugos departamento (AAD) akcijos, kai žiniasklaidai buvo pademonstruota, kaip bus tikrinama automobilių tarša, internete užvirė diskusijos. Radę tokios aparatūros pardavimo skelbimus užsienio šalyse, internautai puolė kaltinti aplinkosaugininkus pinigų švaistymu.

Primename, kad šiuo metu AAD pareigūnai turi vieną taršos matavimo komplektą. Jį sudaro du prietaisai, skirti dyzelinių ir benzininių automobilių dūmingumui/taršai tikrinti.

Akcijos metu kovo mėnesį15min kalbintas Edgaras Skrebė, Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus valdybos viršininkas, sakė, kad toks komplektas kainuoja 13-15 tūkst. Eur ir kad AAD planuoja įsigyti dar keturis komplektus, paskirstyti juos po regionus.

SVARBU: Aplinkos ministras „švelnins“ automobilių taršos tikrinimo tvarką: ką reikia žinoti

Reaguodami į tokį pasakymą internautai iš karto pateikė nuorodas iš Lenkijos. Skelbimų svetainėse rado analogiškų taršos matavimo aparatų „Texa Gasbox Autopower“, kainavusių 6 500 zlotų (1 513 Eur). Šiuo metu aktyvi nuoroda, kurią paspaudę galite rasti naują matuoklį „Texa Gasbox Autopower“ už 8699 zlotų (2025 Eur).

FB nuotr./Texa taršos matavimo įranga Lenkijos skelbimų portaluose
FB nuotr./Texa taršos matavimo įranga Lenkijos skelbimų portaluose

Reikia atkreipti dėmesį, kad tai – internetinių skelbimų svetainė, o ne gamintojo puslapis. O kokią sumą už tokią aparatūrą mokėjo Aplinkos apsaugos departamentas? Ar pasirinko pigiausią pasiūlymą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius