Tiesiogiai
RINKIMŲ NAKTIS su 15min: Prezidento rinkimai II turas 2024 | Nausėda ar Šimonytė?

Automobilių bėdos, dėl kurių dažniausiai nepavyksta atlikti techninės apžiūros

Šiandien net ir tvarkingai eksploatuojami automobiliai, atėjus laikui, gali negauti techninės apžiūros dokumento. Ir tai, pasak įmonės „Melga“ Kauno autoservisų vadovo Gino Maksevičiaus, dažniausiai nulemia mažai naudojamos ar sunkiau pačiam vairuotojui įvertinamos automobilių dalys.
„Tuvlita“ Vilniuje
„Tuvlita“ Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šviesų sureguliavimas, rankinis stabdis ir stabdžių tolygumas – tai trys pagrindiniai dalykai, kurie, anot G.Maksevičiaus, sutrukdo atlikti techninę apžiūrą iš pirmo karto net ir tvarkingai eksploatuojamiems automobiliams.

„Dažniausiai net ir stropiems vairuotojams atlikti techninę apžiūrą sutrukdo tai, kas automobilyje mažai naudojama. Pavyzdžiui, rankinis stabdis – jo daug kas nenaudoja visai, todėl jis užrūdija, o kai po ilgo laiko jį bandoma panaudoti – rankinis stabdis neveikia tinkamai.

Taip pat techninę apžiūrą sukliudo atlikti tai, kam įvertinti reikalingi matavimo stendai – šviesų srauto tinkamas aukštis bei bendras stabdžių efektyvumas. Tiek šviesas, tiek stabdžius visuomet prieš techninę apžiūrą patartina pasitikrinti, nes kartais būna netinkamai sureguliuotos šviesos, tiesiog perdegusios lemputės, pavyzdžiui, numerio apšvietimo, ar vienas ratas už kitą stabdo gerokai silpniau. Vairuotojai to paprastai nepastebi ar nepajunta, dėl to tenka pašalinti problemas ir pakartotinai atlikti techninę apžiūrą“, – įspėja G.Maksevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius