Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Autopilotas“ apie „Ferrari F12 Berlinetta“

Šis superautomobilis pirmą kartą pasauliui parodytas Ženevos automobilių parodoje kovo pradžioje. Šis modelis pakeis prieš šešerius metus debiutavusį „599 GTB Fiorano“ modelį. Automobilis kurtas pagal klasikinius GT stiliaus kanonus – variklis priekyje, varomi ratai – galiniai.
„Ferrari F12 Berlinetta“
„Ferrari F12 Berlinetta“ / Andriaus Lauciaus nuotr.

„Berlinetta“ nėra sunki – sveria vos pusantros tonos, tačiau tai pasiekti nebuvo labai lengva – teko aukoti net salono erdvę. Kad pasiektų mažesnį svorį, konstruktoriams teko kuriant važiuoklę gausiai naudoti aliuminį, o iš viso šiame automobilyje panaudota net dvylika skirtingų lengvų metalo lydinių.

Naujoji „Berlinetta“ yra trumpesnė, žemesnė, siauresnė, lengvesnė, galingesnė ir beveik trečdaliu ekonomiškesnė už savo pirmtaką – vidutinės kuro sąnaudos siekia 15 litrų šimtui kilometrų, o tai, palyginus su superautomobiliais nėra labai daug. Taip taip, net „Ferrari“ pirkėjai rūpinasi kuro ekonomija, tad šis rodiklis yra svarbus.

6,3 l darbinio tūrio V12 formos variklis išvysto net 740 AG ir 690 Nm sukimo momentą. Tai tas pats variklis, kuris naudojamas ir FF modelyje, tik maždaug 80 AG galingesnis. Iš vietos iki 100 km/h jis įsibėgėja per 3,1 sekundės, o iki 200 – per 8,5. Sugebėsite išlaikyti akceleratorių nuspaustą iki galo – pasieksit maksimalų 340 km/h greitį. O greitai sustoti padės keraminiai stabdžiai ir magnio lydinio stabdžių apkabos.

Daugiau apie automobilį – vaizdo siužete.

VIDEO: Autopilotas 04 15 Ferrari F12 Berlineta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius