Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baudą už greičio viršijimą susimokėjo, tačiau laukė staigmena: „Apie atimtą teisę vairuoti sužinojau tik po pusės metų“

Į 15min redakcija kreipėsi skaitytojas, kuris apie prarastą teisę vairuoti sužinojo tik atsitiktinai sustabdytas pareigūnų. Pasak vyro, jis dar pavasarį gavo baudą už greičio viršijimą, tačiau jokios informacijos apie prarastą teisę vairuoti nematė. Nors policijos atstovė patikino, kad visi duomenys vyrui pateikti ir neturėjo būti naujiena.
Vairuotojo pažymėjimas
Vairuotojo pažymėjimas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Temą siūlykite gazas@15min.lt

„Susidūriau su visiška betvarke dėl teisės vairuoti atėmimo – e-policija.lt pateiktoje nuobaudoje matoma, kad paskirta bauda, tačiau nėra nieko nurodyta apie teisės vairuoti atėmimą. Protokolo sistemoje taip pat nėra. Policija atimdama teisę vairuoti, vairuotojo e-policija.lt sistemoje neinformuoja. Todėl apie atimtą teisę vairuoti atsitiktinai sužinojau tik po pusės metų“, – istorijos pradžią pasakoja skaitytojas.

Tam, kad galėtų susigrąžinti teisę vairuoti, vyras kulniavo į vairavimo mokyklą, kurioje, kaip jis teigė, mokymai vyko tik fiziškai sėdint klasėje su begale žmonių. Kursus vyras lankė, tačiau taip greitai ši istorija nepasibaigė.

„Gavus pažymą susigrąžinti pažymėjimą, procedūra paprasta – tereikia pateikti prašymą ir sumokėti 3,5 Eur. Tačiau „Regitra“ kategoriškai atsisako priimti el. parašu pasirašytus dokumentus ir reikalauja atvykti pastovėti prie langelio“, – pasakoja vyras.

Vyras tikina, kad paskirta bauda „kainavo“ 60 Eur, vairuotojų mokymai – 90 Eur, ir dar 3,5 Eur. buvo sumokėti „Regitrai“ už prašymą.

„Kiek teko kalbėti tiek su aptarnaujančiais „Regitros“ darbuotojais, tiek su vairavimo mokykla – visi pakraupę nuo šios betvarkės ir yra daugybė vairuotojų, kurie nežino, kad jiems teisė vairuoti atimta. Apie papildomus mokymus taip pat nėra informuojama – daug vairuotojų praėjus terminui sėda prie vairo ir apie papildomus kursus sužino tik sustabdyti policijos“, – pasakoja vyras.

Policija: informacija vairuotoją pasiekė

Kaip 15min paaiškino Lietuvos kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Žilinskė, duomenų, kad vyrui nebuvo tinkamai įteiktas dokumentas su visa reikalinga informacija, nėra.

Kaip teigia D.Žilinskė, Administracinių nusižengimų registro duomenimis, vairuotojui (vairavo motociklą), vadovaujantis Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (toliau – ANK) 416 str. 4 d., buvo skirta 60 eurų bauda su teisės vairuoti transporto priemonės atėmimu 3 mėnesiams.

Ji paaiškino, kad procesiniai dokumentai visiems vairuotojams yra įteikiami vadovaujantis ANK 573 str. 1 d. nuostatomis: „Šaukimai ir kiti procesiniai dokumentai administracinio nusižengimo teisenoje dalyvaujantiems asmenims siunčiami registruotu laišku arba elektroniniu paštu. Registruotas laiškas siunčiamas į asmens oficialiai deklaruotą gyvenamąją vietą arba kitą žinomą asmens gyvenamąją vietą, arba jo darbovietę, arba mokymo įstaigą.

Atsisakymas priimti procesinį dokumentą arba pasirašyti dėl jo gavimo prilygsta procesinio dokumento įteikimui. Šaukimai ir kiti procesiniai dokumentai administracinio nusižengimo teisenoje dalyvaujantiems asmenims gali būti siunčiami elektroniniu paštu tik tais atvejais, kai asmenys elektroninio pašto adresą nurodė valstybės informacinėse sistemose ar registruose, kurie naudojami elektroniniu būdu teikiamoms paslaugoms gauti ar prievolėms įvykdyti“.

„Administracinių nusižengimų registro duomenimis, pareiškėjui buvo išsiųstas elektroniniu paštu. Administracinio nusižengimo protokole su administraciniu nurodymu aiškiai buvo nurodyta: Vadovaujantis Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 416 str. 4 d. asmeniui siūloma sumokėti 60 eurų baudą ir skiriamas specialiosios teisės (teisė vairuoti transporto priemones) atėmimas 3 mėn.“, – paaiškino D.Žilinskė.

„Regitra“: vyksta paslaugos skaitmenizacija

„Regitros“ komunikacijos specialistė Emilija Bardauskienė paaiškino, kad vis dar siekiama skaitmenizuoti kuo daugiau paslaugų.

„Kalbant konkrečiai apie prarastos teisės vairuoti grąžinimą, ši paslauga suteikiama įvykdžius tam tikrus reikalavimus. Kokie jie, priklauso nuo pažeidimo tipo ir teisės vairuoti atėmimo termino. Daugiau informacijos apie kiekvieną atvejį galima rasti „Regitros“ interneto svetainėje.

Įmonė didelį dėmesį skiria paslaugų skaitmenizavimui ir kasmet į elektroninę erdvę perkelia vis daugiau paslaugų. Šiuo metu atliekami teisės vairuoti sugrąžinimo paslaugos skaitmenizavimo parengiamieji darbai. Paslaugą skaitmenizavus, šia žinia pasidalinsime su klientais“, – teigia E.Bardauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius