Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Darnus judumas: kodėl verta automobilį palikti namie?

Anot „Susisiekimo paslaugos“ tvaraus susisiekimo skyriaus vadovo Anton Nikitin, palikti automobilį namie verta jau vien todėl, kad išbandytume kitokius – draugiškesnius gamtai ir sveikatai, smagesnius, o neretai ir pigesnius keliavimo būdus.

Ano A.Nikitin, alternatyvus keliavimas Vilniuje tampa vis patogesnis. Pavyzdžiui, tikėtina, kad kartą sostinės gatvėse išbandęs dviratį jo nebepaleisite – taip keliauti patogu, smagu, pigu ir greita.

Be to, anot jo, įgyvendinant darnaus judumo planus Vilnius pasitengė iš peties – nuolat gerinama infrastruktūra, daug dėmesio skiriama pėsčiųjų ir dviračių takų įrengimui.

„Susisiekimo paslaugos“ eismo valdymo skyriaus vedėjas Robertas Markovskis pasakojo, kad Vilniaus sankryžose įrengti transporto srautų jutikliai, o specialiai pėstiesiems įtaisyta daugiau kaip 1 tūkst. mygtukų, kuriuos paspaudus įsižiebia žalias šviesoforo signalas, leidžiantis greičiau ir saugiau pereiti gatvę.

Apie darnų judumą ir Vilniaus gatves pasiekusias naujoves vaizdo įraše:

VIDEO: Kas yra darnus judumas ir kodėl verta automobilį palikti namie?

2014–2020 m. finansiniu laikotarpiu Lietuvos transporto sektoriuje numatoma investuoti apie 1,1 mlrd. eurų Europos Sąjungos fondų lėšų. Daugiau kaip 86 mln. eurų skiriama darnaus judumo projektams finansuoti. Šios investicijos padės šalyje skatinti darnų įvairių rūšių judumą ir plėtoti aplinkai draugišką transportą, siekiant sumažinti anglies dioksido išmetimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje