Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektrifikacija palietė net „Rolls Royce“: pakeitė statulėlę „Spirit of Ecstasy“

Itin prabangių automobilių „Rolls Royce“ gamintojai buvo priversti atsižvelgti į amžiaus reikalavimus ir perdaryti variklio dangtį jau amžius puošiantį talismaną „Spirit of Ecstasy“.
„Rolls Royce“ figūrėlė „Spirit of Ecstasy“
„Rolls Royce“ figūrėlė „Spirit of Ecstasy“ / Rolls Royce nuotr.

Beje, vasario 6 d. „Spirit of Ecstasy“ šventė 111 metų sukaktį. Tačiau net ir šis išskirtinių automobilių simbolis paveikus laikui. Po 830 valandų aerodinaminių bandymų „Rolls Royce“ pristatė naują – gerokai aerodinamiškesnę statulėlės versiją. Anksčiau statulėlė į žemę tvirtai rėmėsi abiem kojomis. Dabar ji viena koja žengia į priekį, pati figūra palinkusi pirmyn. Ji tapo dinamiškesnė, 12 mm žemesnė.

Naujoji „Spirit of Ecstasy“ yra 82,73 mm aukščio, palyginti su jos ankstesniu 100,01 mm aukščiu. Pertvarkytas ir statulėlės rūbas, ir sparnai, kad būtų aerodinamiškesni ir tikroviškesni.

Bet nėra to blogo, kas neišeitų į gera – sakoma, kad naujoji versija labiau primena originalų Charleso Sykeso dizainą.

Sukurta naujam „Rolls Royce“ elektromobiliui

Naujo dizaino „Spirit of Ecstasy“ pasirodys tik su naujuoju „Rolls Royce“ elektromobiliu „Spectre“ 2023 m. pabaigoje.

Pačių įvairiausių patobulinimų (taip pat ir skulptūrėlės) dėka „Spectre“ prototipų pasipriešinimo koeficientas (cd) yra tik 0,26, todėl tai yra aerodinamiškiausias kada nors sukurtas „Rolls-Royce“.

Nors visos figūrėlės yra pagamintos naudojant vieną iš seniausių žinomų liejimo metodų, kiekviena iš jų yra individualiai užbaigiama dar ir rankomis, todėl kiekviena figūrėlė individuali. Beje, graži tradicija – iki 1939 m. šiuos talismanus gamino ir šlifavo pats Charlesas Sykesas.

Nauja skulptūrėlės versija, sukurta modeliui „Spectre“, bus naudojama visuose naujuose modeliuose, o dabartinio dizaino „Spirit of Ecstasy“ išliks „Phantom“, „Ghost“, „Wraith“, „Dawn“ ir „Cullinan“.

Apie "Spirit of Ecstasy"

Pirmąsyk statulėlė rolsroiso gaubtą papuošė dar XX a. pradžioje. Jos autorius buvo anglų skulptorius Charlesas Robinsonas Sykesas, o automobilis – „Rolls-Royce Silver Shadow“ – priklausė baronui Johnui Volteriui Edvardui Douglas-Scott-Montagew, žurnalo apie automobilius „The Car Illustrated“ redaktoriui.

Modeliu skulptoriui tapo barono sekretorė ir slapta jo meilužė Eleonora Velasko Torton. Gerai įsižiūrėjus galima išvysti, jog sidabro spalvos grakšti figūrėlė laiko prispaudusi prie lūpų pirštą – taip skulptorius, pavadinęs savo kūrinį „Kuždesiu“, įamžino bergždžią poros meilę, kuriai niekada nebuvo lemta baigtis vestuvėmis. Ši ikoniško simbolio, „Ekstazės dvasios“ („The Spirit of Ecstasy“) figūrėlė, puošia kiekvieną šios markės automobilį.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Rolls-Royce“ istorija: meilužės, dvasios ir lemtingi pietūs

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius