-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektromobilį vairuojanti Lina: kodėl Vilniuje turiu mokėti už stovėjimą?

Nors Vilniuje pirmoji elektromobilių įkrovimo stotelė pradėjo veikti 2011 m., o elektromobilių vairuotojų bendruomenė pastaraisiais metais augo labai sparčiai, kai kuriems vis tiek lieka neaiškumų dėl elektrifikacijos skatinimo priemonių. Pavyzdžiui, nemokamo parkavimo.
Automobilių statymo aikštelės G.Baravyko gatvėje Vilniuje prie „Forum Palace“
Automobilių statymo aikštelės G.Baravyko gatvėje Vilniuje prie „Forum Palace“ / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Štai vairuotoja Lina nesupranta, kodėl ne visose aikštelėse Vilniuje gali statyti savo elektromobilį nemokamai, nors yra įsigijusi leidimą.

„Turiu leidimą savo elektromobilį parkuoti Vilniaus mieste nemokamai. Tačiau kai kuriose aikštelėse (su šlagbaumu) už parkavimą vis dėlto turiu mokėti.

Skambinau ant atitvaro nurodytu telefonu, bandžiau išsiaiškinti, kodėl turiu mokėti, nes tai juk ne privačios aikštelės, o Vilniaus miesto savivaldybės. Bet negavau aiškaus atsakymo. Man bandė aiškinti, kad, galimai, tai privačios aikštelės. Po to, kad ne. Žodžiu, aiškaus atsakymo negavau. Labai prašyčiau pakomentuoti parkavimo aikštelių su šlagbaumu apmokestinimo niuansus“, – rašo Lina.

Ji už elektromobilio statymą turėjo susimokėti keliose aikštelėse šalia „Forum Palace“ Vilniuje.

Kaip skatinami EV vairuotojai ir kur negalioja leidimai statyti nemokamai

JUDU atstovė Greta Vasiliauskaitė paaiškino, kaip veikia elektromobilių vairuotojų skatinimo sistema.

Elektromobilių leidimai suteikia teisę nemokamai statyti automobilius Vilniuje vietine rinkliava apmokestintose automobilių stovėjimo vietose, t.y. gatvėse, esančiose geltonoje, raudonoje, mėlynoje ir žalioje zonose.

Elektromobilių leidimai nemokamai statyti automobilį negalioja privačiose stovėjimo aikštelėse, taip pat ir JUDU administruojamose, šiuo atveju aikštelėse, esančiose G.Baravyko g., prie Forum Palace.

Taip pat elektromobilio leidimas nesuteikia teisės nemokamai statyti automobilį „Sustoti draudžiama“, „Stovėti draudžiama“ ir „Rezervuota stovėjimo vieta“ ženklų galiojimo zonose bei kitaip pažeisti Kelių eismo taisykles (nesilaikyti pastatymo būdo ir pan.). Informacija apie šių leidimų galiojimą tik rinkliava apmokestintose stovėjimo vietose suteikiama išduodant leidimą, taip pat nurodoma www.judu.lt, skiltyje „Leidimai ir lengvatos“ ir www.parking.lt, skiltyje „Elektromobilių leidimai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius