Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Ferrari“ ir dviračio traukos lenktynėse – italų superautomobilio fiasko

Ar gali dviratis varžytis su greičiausiomis planetoje kelių transporto priemonėmis – superautomobiliais, žiedinių lenktynių motociklais? Ne tik gali, bet ir be gailesčio „deda juos į pavėsį“. Kaip netrukus įsitikinsite, raumeningasis „Ferrari“ greta šio dviratuko juda jei ne kaip sraigė, tai bent jau kaip nerangus raudonas vėžlys.
Dviračio ir „Ferrari“ lenktynės
Dviračio ir „Ferrari“ lenktynės / Stop kadras
Temos: 2 Ferrari Dviratis

Tiesa, tokio dviračio artimiausiame prekybos centre ar specializuotoje dviračių parduotuvėje nenusipirksite. Mat ten pardavinėjami dviračiai su pedalais, o ne su raketiniais varikliais.

Kaip tik tokį pasibalnojęs prancūzas Francois Gissy lapkričio 7-ą dieną Paulo Ricardo žiedinėje trasoje (Prancūzija) sugebėjo išvystyti 332,8 km/val. greitį.

Stop kadras/Francois Gissy
Stop kadras/Francois Gissy

Prancūzų nutrūktgalvis tokiais dviračiais važinėjasi jau ne vienerius metus. O šis pasivažinėjimas buvo vainikuotas jam priklausiusio pasaulio rekordo (didžiausias dviračiu pasiektas greitis) pagerinimu. Beje, raketiniais varikliais F.Gissy dviračius aprūpina šveicarų bendrovė „Exotic Thermal Engineering“.

Dar viena įdomi statistikos detalė – nuo 0 iki 332,8 km/val. F.Gissy įsibėgėjo mažiau nei per 5 sekundes. Vaizdai ir garsai bandymų metu, tenka pripažinti, išties įspūdingi. Užsisekite šalmą ir prisisekite saugos diržus

VIDEO: „Ferrari“ ir dviratininko lenktynės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius