-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ford“ kelias į ekonomiją – dieta automobiliui

„Ford“ su „Fusion“ (europinis atitikmuo – „Mondeo“) prototipu demonstruoja savo gebėjimą kurti lengvus automobilius. Šviežiai pristatytas prototipas yra 317,5 kg lengvesnis už už šiuo metu gaminamus automobilius. Norėdami pasiekti šį rezultatą, „Ford“ naudojo labai lengvas medžiagas ir technologijas.
Lengvas „Ford Fusion“ konceptas
Lengvas „Ford Fusion“ konceptas / Kadras iš vaizdo siužeto

25 procentų svorio sumažinimas padarė „Fusion“ lengvą kaip „Ford Fiesta“. Automobilis tapo greitesnis, ekonomiškesnis ir išmetama mažiau anglies dioksido. „Ford“ teigia, kad automobilių lengvinimo technologijos gali būti naudojamos visoje gamybos serijoje ir dideliais kiekiais.

„Šiandien vartotojai nori ekonomiškumo, bet jie taip pat nori daugiau technologijų ir funkcijų automobilyje, kurios paprastai transporto priemonėms prideda nemažai svorio“, – sakė Rajas Nairas, „Ford“ grupės viceprezidentas globalių produktų kūrimui.

„Ateinančiais metais skirsime daug dėmesio automobilių lengvinimui. Mes tiriame daug pažangių medžiagų, kurių naudojimas padėtų sumažinti svorį mūsų automobiliuose“,  -pridūrė jis.

„Ford“ lengvasis konceptas naudoja daug tų pačių pažangių medžiagų, randamų šiandienos elektroniniuose prietaisuose, įskaitant aliuminį, chemiškai grūdintą stiklą ir pažangius lengvuosius plastikus. Šios medžiagos buvo įtrauktos į visą transporto priemonės projektavimą, įskaitant pakabą, kėbulą ir interjero detales, tokias kaip sėdynės, spyruoklės ar stabdžių diskai.

VIDEO: Lengvasis Ford Fusion konceptas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius