Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Ford“ stiprina jėgas miesto visureigių segmente – pristatė naują „EcoSport“

Automobilių koncernas „Ford“ pristatė naują kompaktiško miesto visureigio „EcoSport“ versiją. Moderni išvaizda, deranti su praktiškumu ir pajėgumu – taip trumpai galima būtų apibūdinti miesto visureigį „Ford EcoSport“.
„Ford EcoSport“
„Ford EcoSport“ / Gamintojo nuotr.

„Naujasis „Ford EcoSport“ – didžiausias „Ford“ koncerno debiutas šiemet. Šis visureigis – taiklus koncerno „šūvis“ į vartotojų poreikių skalės dešimtuką. Labai džiaugiamės šiuo modeliu ir laukiame jo pasirodant Lietuvoje. „EcoSport“ – stilingas, modernus, žaismingos išvaizdos, savyje suderinantis patrauklų kainos ir kokybės santykį automobilis“, – sakė Justė Šataitė, „Inchcape Motors“ marketingo vadovė.

Turės ir dyzelinį variklį

Dviejų varančiųjų ratų „EcoSport“ yra aprūpintas „EcoBoost“ 1 l darbinio tūrio 3 cilindrų 125 AG ar 140 AG benzininiu varikliu. Automobilis komplektuojamas su 6 laipsnių mechanine arba automatine transmisija.

Naujasis „EcoSport“ yra pirmasis automobilis, kuris galės būti komplektuojamas su visiškai nauju dyzeliniu 1,5 l darbinio tūrio varikliu „Ford EcoBlue“. Tai keturių cilindrų variklis su turbokompresoriumi ir degalų įpurškimo technologija, kurio galingumas siekia 125 AG. Šis variklis išsiskiria mažomis degalų sąnaudomis – sunaudoja 4,6 l/100 km. Išmetamo CO2 kiekis siekia tik 119 g/km.

Automobilio pirkėjai galės rinktis iš 12 kėbulo spalvų. Gamintojas suteikia galimybę skirtingomis spalvomis dažyti stogą, langų rėmus, veidrodėlius.

Salone montuojamas 8 colių įstrižainės spalvotas jutiklinis ekranas, galinė vaizdo kamera, šildomas vairas, „B&O Play“ garso sistema.

Ruošia ypatingą versiją

„Ford“ išleis ir unikalią modelio versiją – „EcoSport ST-Line“. Ši papildys sportinio stiliaus ir dinamikos įkvėptų „Ford“ modelių liniją, kurioje jau puikuojasi „Edge ST-Line“, „Fiesta ST-Line“, „Focus ST-Line“, „Kuga ST-Line“, „Mondeo ST-Line“ bei „S MAX ST-Line“ automobiliai.

„EcoSport ST-Line“ nuo įprastos versijos skiriasi kitokiais buferiais ir šoniniais slenksčiais, specialiais žibintų gaubtais, tamsiais 17 colių skersmens ratlankiais. Šio modelio interjeras – išskirtinis: odinis vairas, iš dalies odinės sėdynės su ekologiškos, verstos dirbtinės odos intarpais, nerūdijančio plieno sportiniai pedalai.

SUV segmentas – perspektyviausias

„Ford“ duomenimis, padidinto pravažumo miesto visureigių segmentas yra sparčiausiai augantis automobilių sektorius Europoje. Kas penktas „Ford“ parduotas automobilis yra SUV.

„Ford“ SUV pardavimai pernai augo kiek daugiau nei 24 proc., nupirkta 230 tūkst. 600 vnt. šio tipo automobilių. Daugiausiai įsigyta „Ford EcoSport“, „Kuga“ ir „Edge“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius