Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Braška „PSA Peugeot – Citroen“ ir „General Motors“ susitarimas

Abu automobilių gamintojai siekė susitarti dėl bendradarbiavimo, kuris, pagal pradinius skaičiavimus, padėtų sutaupyti po 2 mlrd. dolerių kasmet. Tačiau sparčiai smunkančios „PSA Peugeot – Citroen“ akcijų kainos gali pakišti koją ir susitarimas bus nutrauktas.
General motors ir PSA Peugeot - Citroen
General motors ir PSA Peugeot - Citroen

Labai sunkius laikus išgyvenantis „PSA Peugeot – Citroen“ labai norėtų sumažinti savo išlaidas. Ne ką mažiau jas nori sumažinti ir JAV automobilių gigantas „General Motors“.

Tačiau pastaruoju metu „PSA Peugeot – Citroen“ akcijų kainos mažėja žaibiškai ir ne pačius geriausius laikus išgyvenantis „General Motors“ iš naujo kuria bendros plėtros strategijas.

„General Motors“ turi įsigijusi 7 procentus „PSA Peugeot – Citroen“ akcijų, už kurias sumokėjo 1,104 mlrd. litų. Tačiau dabar šios akcijos vertos viso labo 503 mln. litų. Taigi, „General Motors“ jau prarado pusę savo investicijos, o didelės naudos apjungiant gamybą bei dalinantis bendrais produktais dar negavo. Teigiama, kad kompanijos galvos įnirtingai svarsto, ką daryti – ar bandyti dar išpešti naudos iš prancūzų, ar nutraukti nuostolingą sandėrį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius