Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 30 /12:47

Gedimino prospekte lengva „pakibti“ ant stulpelio – tereikia nežiūrėti į kelio ženklus

Vilniaus Gedimino pr. eismą vakarais ir savaitgaliais ribojantys stulpeliai gali pridaryti nemenkos žalos. Tai patyrė viena vairuotoja, kuri trečiadienio vakarą "pakibo" ant vieno iš jų, nes važiavo Gedimino pr. kaip tik tuo momentu, kada stulpeliai pakilo. Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ atstovai tvirtina, kad vairuotojams reikėtų nepamiršti ir kelio ženklų.
Transporto eismas Gedimino prospekte
Transporto eismas Gedimino prospekte / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Trečiadienį, šiek tiek po 19 val., Vilniaus centre įvyko neįprasta eismo avarija. Kaip skelbė lrytas.lt, „Mini Cooper“ vairavusi vairuotoja važiavo Gedimino pr., kirsdama sankryžą su Vilniaus gatve, kai staiga pajuto smūgį, automobilis pasisuko, iššovė oro pagalvės. Iš pradžių pagalvojusi, kad su kažkuo susidūrė, tik vėliau moteris suprato, kad jos mašina pakibo ant vieno iš apsauginių stulpelių.

Šie stulpeliai riboja eismą Gedimino pr. dalimi tarp Vilniaus ir T.Vrublevskio gatvių. Jie pakyla kiekvieną vakarą ir nuleidžiami paryčiais, tik savaitgaliais automobiliams važiuoti draudžiama visą parą.

Riboja kelio ženklai

Policija pradėjo tyrimą dėl šio įvykio, o Vilniaus savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ atstovai primena tvarką ir kelio ženklus, kurių reikėtų paisyti važiuojant Gedimino prospektu.

„Gedimino pr. dalyje, tarp Vilniaus ir T.Vrublevskio g., transporto priemonių eismas yra draudžiamas darbo dienomis nuo 19 val. iki 4 val. ryto ir savaitgaliais nuo penktadienio 19 val. iki pirmadienio 4 val. Eismą ribojantys pakeliamieji stulpeliai pakyla tarp 19-19.15 val. ir nusileidžia 4 val. ryto darbo dienomis, o savaitgaliais eismą riboja nuo penktadienio 19-19.15 val. iki pirmadienio 4 val. ryto.

Gegužės 29 d. Gedimino pr. važiuojamojoje dalyje nuo Vilniaus g. link Katedros esantys stulpeliai pradėjo kilti 19.07 val., tuo metu artėjo automobilis. Eismas Gedimino pr. jau buvo draudžiamas.

Prie stulpelių, važiuojamojoje dalyje yra įrengtos indukcinės kilpos, kurios reaguoja į automobilius – jeigu ties indukcinėmis kilpomis stulpelių kėlimosi metu stovi automobilis, stulpai nekyla. Taip pat jeigu kėlimosi metu ant indukcinės kilpos užvažiuoja automobilis, stulpai pradeda leistis žemyn. Pakeliamieji stulpai yra hidrauliniai įrenginiai, todėl suveikus indukcinėms kilpoms įrenginio nusileidimui reikia kelių sekundžių“, – teigiama „Susisiekimo paslaugų“ komentare.

Stulpelis buvo pažeistas

Tačiau šiuo atveju visa tai nesuveikė, todėl ir įvyko nelaimė. Anot „Susisiekimo paslaugų“, tam yra paaiškinimas – automobilis pažeidė vieną iš stulpelių.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gedimino prospekte esantys pakeliamieji stulpeliai eismui riboti
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gedimino prospekte esantys pakeliamieji stulpeliai eismui riboti

„Gegužės 29 d. Gedimino pr. važiuojamojoje dalyje nuo Vilniaus g. link Katedros esantys stulpeliai pradėjo kilti 19 val. 7 min., o tuo metu kaip tik artėjo ir minėtas automobilis. Tuo metu eismas Gedimino pr. jau buvo draudžiamas – kaip minėta, automobiliai važiuoti Gedimino pr. negali nuo 19 val. Vienu metu kėlėsi pirmasis ir antrasis stulpai. Po eismo įvykio pirmasis stulpas iškart, per keletą sekundžių, nusileido, o antrasis dėl sugadinimo liko po automobiliu ir buvo likviduotas atvykus techninei pagalbai“, – aiškina „Susisiekimo paslaugos“.

Anksčiau tokių incidentų, anot „Susisiekimo paslaugų“, fiksuota nebuvo, bet vairuotojams nereikėtų užsimiršti: „Dar kartą norime priminti vairuotojams, stebėti ir laikytis kelio ženklų reikalavimų ir būti atidiems kelyje.“

Eismo įvykio aplinkybes šiuo metu aiškinasi policija. Kaip 15min sakė Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė Loreta Kairienė, Kelių policijos pareigūnė, kuriai priskirtas šio įvykio tyrimas, informaciją apie įvykį gavo tik ketvirtadienį.

„Dar nėra apklausta automobilio vairuotoja, kol kas tikslinamos įvykio aplinkybės, tad kol viskas nepaaiškės, joks sprendimas nebus priimtas“, – teigė policijos atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius