-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į pagrindinius sostinės paplūdimius grįžta vietinės rinkliavos mokestis

Vasarai nenumaldomai artėjant, kaip ir kasmet, nuo gegužės 1 dienos pagrindinių miesto paplūdimių prieigose pradedama rinkti vietinė rinkliava už parkavimą gatvėje, rašoma „Judu“ pranešime spaudai.
Žalieji ežerai
Žalieji ežerai / Vilniaus savivaldybės nuotr.

Atkreipiame dėmesį, kad Žaliųjų ežerų, Valakampių pirmojo ir antrojo paplūdimio, Tapelių ir Balžio ežerų prieigos patenka į geltonosios zonos ribas. Čia nustatyta 0,60 Eur už valandą rinkliava, kuri renkama visomis savaitės dienomis nuo 8 iki 20 val., nuo gegužės 1 iki rugsėjo 30 d.

Už automobilio stovėjimą lankytojai galės atsiskaityti mobiliąja programėle „m.Parking“ arba šalia paplūdimių įrengtuose parkomatuose.

Atmintinė poilsiautojams

Atvykstant ir statant automobilį, nepamirškite stebėti prie paplūdimių įrengtus kelio ženklus ir laikytis kelių eismo taisyklių. Draudžiama blokuoti pravažiavimus ar kitaip trukdyti kitiems eismo dalyviams ir šalia gyvenantiems vilniečiams. Nesilaikant Kelių eismo taisyklių fiksuojami pažeidimai.

Taip pat būtina laikytis bendros tvarkos: palikti šiukšles tik tam skirtose šiukšliadėžėse, negadinti įrengtos infrastruktūros – palikti poilsio vietą taip, kad norėtumėte grįžti dar kartą.

Dar kartą pažymime, jog apmokestinus automobilių stovėjimą prie pagrindinių miesto paplūdimių, visų pirma, siekiame reguliuoti eismo srautus, tvarkingą automobilių statymą bei paskatinti į paplūdimius keliauti alternatyviais būdais – dviračiu, el. paspirtuku, pėsčiomis ar viešuoju transportu.

Kaip kelionės tikslą pasiekti autobusu?

Sumaniusiems keliauti viešuoju transportu, primename apie patogų kelionių planavimo įrankį – www.stops.lt/judu-i-papludimi, padėsiantį susiplanuoti greičiausią kelionę autobusu iki visų pagrindinių Vilniaus paplūdimių.

Viešojo transporto judėjimą realiu laiku stebėkite JUDU švieslentėje, Trafi ir Google Maps.

JUDU atsakinga už viešojo transporto paslaugų organizavimą, automobilių stovėjimo infrastruktūrą mieste ir darnių keliavimo būdų skatinimą. Viešojo transporto paslaugomis 2022-aisiais kasdien naudojosi daugiau kaip 170 tūkst. keleivių, kurie keliones troleibusu ar autobusu pernai įvertino 8,32 balais iš 10, o tai – aukščiausias įvertinimas nuo 2019-ųjų. Įmonė taip pat užtikrina sklandų miesto eismo organizavimą ir kartu su Vilniaus miesto savivaldybe diegia inovatyvius sprendimus, kuriančius vaikštomą miestą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius