Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV vairuotojams bus draudžiama naršyti po socialinius tinklalapius

JAV Transporto ministerija ragina automobilių gamintojus apriboti priėjimą prie „Facebook“ ir „Twitter“ socialinių tinklalapių automobiliuose sumontuotuose vaizdo ekranuose.
Vilkiko vairuotojas naudojasi mobiliuoju telefonu
Vilkiko vairuotojas naudojasi mobiliuoju telefonu / Gamintojo nuotr.

JAV transporto ministras pareiškė, jog vairuotojų dėmesį nuo kelio atitraukia ne tik mobilieji telefonai, bet ir naršymas po socialinius tinklalapius. Ministerija planuoja įpareigoti automobilių gamintojus blokuoti priėjimą prie tam tikrų interneto tinklalapių važiuojant.

Be to, JAV valdžia ragina automobilių kūrėjus projektuoti interfeisus tokiu būdu, kad, priimdamas sprendimus ir paspausdamas mygtuką, vairuotojas užtruktų ne daugiau nei dvi sekundes, o įvesdamas naują adresą – ne daugiau nei dvylika sekundžių. Būtent toks laikotarpis nukreipti dėmesį nuo kelio dar laikomas saugiu.

Automobilių gamintojai jau spėjo sureaguoti į šį pasiūlymą. Jų manymu, tokie apribojimai privers vairuotojus naudotis alternatyviais, bet dar pavojingesniais įrenginiais – telefonais ar planšetiniais kompiuteriais. Remiantis statistika, 98 proc. nelaimingų nutikimų keliuose susiję būtent su naudojimusi šiomis technologijomis, praneša „Bloomberg“ agentūra.

Jei naujovė bus įteisinta,  ji taps privaloma tik po trejų metų ir galios tik naujai gaminamiems automobiliams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius