Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

JK naujų automobilių pardavimai nukrito iki žemiausio lygio per beveik 30 metų

Didžiojoje Britanijoje 2020 metais naujų automobilių pardavimai sumažėjo iki žemiausio lygio per beveik tris dešimtmečius.
Sausakimšos automobilių stovėjimo aikštelės prie prekybos centrų Vilniuje
Automobiliai / Arno Strumilos / 15min nuotr.

JK naujų automobilių pardavimai nukrito iki žemiausio lygio per beveik 30 metų

Londonas, sausio 6 d. (AFP-BNS). Didžiojoje Britanijoje 2020 metais naujų automobilių pardavimai sumažėjo iki žemiausio lygio per beveik tris dešimtmečius.

Pardavimai susitraukė 29,4 proc., palyginti su 2019 metais, iki 1,63 mln. naujų transporto priemonių, pranešime nurodė JK Automobilių gamintojų ir prekybininkų organizacija (Society of Motor Manufacturers and Traders, SMMT).

Tai buvo žemiausias lygis nuo 1992-ųjų.

Tuo pačiu sektorius neteko 20,4 mlrd. svarų (22,6 mlrd. eurų) pajamų.

„2020-ieji bus vertinami kaip prarasti metai automobilių pardavėjams – didžiąją metų dalį sektorius buvo sustabdytas pandemijos, o dar pridėkime neapibrėžtumą, susijusį su būsimomis prekybos su ES sąlygomis“, – pažymėjo SMMT vadovas Mike'as Hawesas.

„Visgi, pradėjus naudoti vakcinas ir aiškėjant mūsų naujiems santykiams su ES, 2021 metus turime paversti sveikimo metais“,– pridūrė jis.

M.Hawesas taip pat teigiamai įvertino „gamintojus, kurie ateinančiais mėnesiais į rinką ketina patiekti rekordinį skaičių elektrifikuotų transporto priemonių“.

Visgi jis perspėjo, kad naujausias dėl koronaviruso Didžiojoje Britanijoje šią savaitę įvestas karantinas Didžiosios Britanijos užrakinimas ateinančiais mėnesiais paskatins „netolygią“ prekybą.

Praėjusių metų pabaigoje pardavimams smūgį sudavė ir Didžiosios Britanijos vyriausybės pareiškimai apie planus nuo 2030 metų uždrausti dyzelinių ir benzininių automobilių pardavimus įgyvendinant siekį iki amžiaus vidurio padaryti šalį neutralia anglies dioksido išmetimo atžvilgiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje