Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Juodasis penktadienis“: prekybos centrų aikštelėse prasidėjo chaosas, eismą tenka reguliuoti

Kiekvienais metais, artėjant Kalėdoms ir prasidedant išpardavimams, prekybos centrų automobilių aikštelės pasikeičia neatpažįstamai.
Automobilių spūstys prie prekybos centrų
Automobilių spūstys prie prekybos centrų / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Penktadienį jau nuo pietų ties posūkiu į prekybos ir pramogų centro „Panorama“ požeminę aikštelę eilės formavosi nuo pat sankryžos su T.Narbuto gatve. Tokia pati situacija kartojasi kasmet, nes pirkėjai kažkodėl linkę rinktis įvažiavimą nuo degalinės pusės.

Kita vertus, ir kiti du įvažiavimai į prekybos centrą užsikišo nuo automobilių. O ties vienu iš jų, nuo Stumbrų gatvės, eismui jau dienos metu turėjo vadovauti reguliuotojas su lazdele. Nes susikirto įvažiuojančių į prekybs centrą srautai ir tų vairuotojų, kurie, sukdami viduje ratus, ilgai nerado vietos, kur sustoti.

Kita svarbi aplinkybė – sugrįžo sena bėda, turinti įtakos eismo saugumui. Suplūdus į prekybos centro parkavimo aikštelę dideliam automobilių kiekiui, labai padidėjo santykinis oro drėgnumas. Todėl, vos įvažiavus, išorėje aprasoja visi langai ir veidrodėliai.

Dėl šios priežasties, tarkime, vienas vairuotojų, teisinosi ir atsiprašinėjo, kad nepamatė, jog sustojo neįgaliems skirtoje vietoje – veidrodėliai buvo visiškai užrasoję. O „minus“ pirmajame aukšte rasti laisvų vietų buvo tikrai sunku. Todėl apsaugos darbuotojai rekomendavo leistis žemyn.

Kitame prekybos centre – „Akropolis“ – situacija geresnė. Galbūt todėl, kad aikštelės yra išsidėsčiusios po atviru dangumi. Jose penktadienį po darbo valandų eismas vyko sklandžiai. Tą patvirtino fotoreportažą paruošęs 15min fotoreporteris Paulius Peleckis. Jo teigimu, eismas intensyvus, bet vietą sustoti galima rasti nesunkiai.

Tačiau visai nesvarbu – „Juodasis penktadienis“ ar eilinis – nuo šiol, artėjant Kalėdoms ir prasidėjus dovanų karštinei, ko gero kartosis kasmetė istorija – penktadieniais jau nuo vidurdienio prasidės prekybos centrų apgultis, kuri baigsis iš karto po švenčių.

Dažniausiai penktadieniais „Waze“ programėlėje raudonai būna sužymėtos gatvės visoje centrinėje miesto dalyje, taip pat Geležinio Vilko, Ukmergės gatvės, Pilaitės pl., visi Žirmūnai, Tūkstantmečio ir Žirnių gatvės.

Labai išsiskiria tos miesto dalys, kur stovi didieji prekybos tinklai, ten formuojasi spūstys ir eismas juda itin lėtai. Tradiciškai spūstis padidina smulkios avarijos. Penktadienį panašiai nutiko Geležinio Vilko gatvėje ties Edukologijos žiedu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius