Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Juodųjų dėmių“ keliuose žala ekonomikai šiemet – 14 mln. eurų

Valstybinės reikšmės keliuose yra susiformavusios 38 „juodosios dėmės“ – 24 išliko nuo pernai, tačiau bendras jų skaičius yra kiek mažesnis nei pernai, skelbia portalas LRT.
Pinigai
Pinigai / 123rf.com
Temos: 1 Eismas

Transporto kompetencijų agentūros (TKA) specialistai paskaičiavo, kad Lietuvos ekonomikai jos jau padarė apie 13,59 mln. eurų žalos (pernai – 12,98 mln. eurų).

„Pastebima tendencija, kad didžioji dalis juodųjų dėmių susiformuoja tose pačiose vietose kiekvienais metais, todėl ypač svarbu, kad kelio savininkai atsižvelgtų į specialistų siūlymus ir diegtų priemones, kurios pagerintų eismo saugumą avaringose vietose“, – portalui LRT sakė TKA Transporto paslaugų skyriaus vadovas Evaldas Morkūnas.

Šiemet susidarius 14-ai naujų „juodųjų dėmių“, E.Morkūnas teigė, kad tai galėjo lemti didesnis automobilių skaičius keliuose.

Anot TKA, 10 „juodųjų dėmių“ šiemet susidarė dėl eismo įvykių, kuriuos sukėlė neturintys teisės vairuoti, neblaivūs arba pasišalinę iš įvykio vietos asmenys, o dažniausiai tokios avarijos įvyksta sankryžose. Ruožuose trečdalis nelaimių buvo atvejai, kai automobiliai užvažiavo ant pėsčiųjų ar dviratininkų.

TKA skaičiavimu, šiemet „juodųjų dėmių“ vietose jau žuvo 16 ir sužeista 217 eismo dalyvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas