-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai krovinys – didesnis už KET galimybes: policininkai gatvę užleido statybininkams

Statybų ar pervežimų srityje dirbantiems profesionalams krovinių gabenimas, tarkime, iš gamyklos į statybvietę, dažniausiai būna rutininis, galbūt net žiovulį sukeliantis veiksmas. Tačiau retsykiai apie snaudulį neišeina pagalvoti, net kuomet dirbama vėlai vakare arba naktį.

Mat kai kurios statybinės-logistinės operacijos būna tikras iššūkis, įveikiamas tik su policijos užnugariu, o nemiegantiems miestiečiams tampa savotišku techniniu spektakliu. Patiems statybininkams prireikia ne tik specialios technikos, sutelkto komandinio darbo, bet ir būtinuoju reikalingumu pagrįsto įžūlumo: nepabijoti išrauti vieną kitą kelio ženklą, sumindyti šiek tiek žaliosios vejos plotų.

Policijos globojamiems statybininkams prireikė ir šiek tiek įžūlumo: nepabijoti laikinai išrauti vieną kitą kelio ženklą, suvažinėti žaliąją veją.

Sename sostinės gyvenamajame rajone – Žirmūnuose, pastaruoju metu yra vykdoma Vilniaus Joachimo Lelevelio inžinerijos gimnazijos rekonstrukcija, tuo pačiu kyla visiškai naujas priestatas (sporto kompleksas). Šią savaitę į šią statybvietę būtent vėlyvais vakarais ir naktimis keliavo išskirtiniai statinio komponentai.

„Kas čia dedasi, kas atsitiko“, – vieni kitus kamantinėjo prieš miegą šunis vedžiojantys arba tiesiog vėlai namo grįžtantys žirmūniečiai.

Ryškiai apšviestos Minties gatvės viduryje stovėjo policijos automobilis su įjungtais raudonos bei mėlynos spalvos švyturėliais.

Po važiuojamąją dalį vaikščiojo uniformuotas policininkas.

„Teks ilgai laukti. Arba geriau apsisukti ir keliauti kitais maršrutais“, – sustojusiems automobilių vairuotojams pareigūnai bylojo tiek žodžiu, tiek vien savo buvimu čia. Mažiau pasirinkimo buvo viešojo transporto keleiviams: kam buvo per anksti išlipti – teko tiesiog apsišarvuoti kantrybe. Tiesa, policininkai autobusų vairuotojams darė išimtis – kai tik situacija leisdavo, keleivinis transportas per išsiplėtusią statybvietę prasmukdavo.

O šeimininkauti važiuojamojoje dalyje leista statybininkams.

Suprasti akimirksniu

  • Projekto metu planuojama prie Vilniaus Joachimo Lelevelio inžinerijos gimnazijos pastatyti naują priestatą. Dviejų aukštų, daugiau kaip 1,5 tūkst. kv. m. ploto statinys sujungs du esamus korpusus, jame bus įrengta sporto salė su pagalbinėmis patalpomis, keturios klasės, choreografijos klasė, biblioteka, skaitykla.
  • Naujasis priestatas bus pritaikytas žmonėms su negalia, pažymima projekto aprašyme.
  • Įgyvendinus šį projektą, Vilniaus Žirmūnų seniūnijoje bus pagerintos švietimo paslaugų teikimo sąlygos bei patenkinti mokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų poreikiai.

Kai į Minties gatvę atriedėjo pirmasis vilkikas su kelių dešimčių metrų ilgio perdengimo sija puspriekabėje, galėjo pasirodyti, kad čia jis ir užstrigs. Priestato statybvietėje krovinį tarsi pasitiko specialiai šiuo tikslu įrengtas papildomas galingas apšvietimas, tačiau norint siją pagriebti kranu, reikėjo ją nuvežti į sklypo gilumą. Gatvė palyginti siaura, apaugusi brandžiais medžiais, siauri ir įvažiavimai į kiemus, dalinai apstatyti kiemuose neįsitenkančiais gyventojų automobiliai.

Tačiau, kaip užfiksuota filmuotoje medžiagoje, nėra nieko neįmanoma.

Štai prie įvažiavimo – stovas su kelio ženklais, kuris akivaizdžiai trukdys, nes stipriai keičia galimą priekabos judėjimo trajektoriją. Ne bėda – du vyrai ima purtyti stulpą lyg obelį, ir po minutėlės ženklai jau mėtosi kelkraštyje.

Du statybininkai ima purtyti stulpą lyg obelį, ir po minutėlės ženklai jau netrukdo – mėtosi kelkraštyje.

Didele keliamąja galia pasižyminti puspriekabė, pasirodo, turi pasisukančių ratų mechanizmą. Jis veikia bjauriai traškėdamas, lyg būtų sugedęs, tačiau funkciją atlieka – radijo ryšiu gaudamas komandas ir pagyrimus iš lydinčių kolegų, vilkiko vairuotojas meistriškai kantriai stumiasi atbuline eiga vis arčiau statybvietės.

Vien tą naktį tokių sijų į statybvietę atvežtos 6. Kaskart eismo stabdymo (apgręžimo) fazė trukdavo bent po keliolika minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius