-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 27 /15:43

Situacija Lietuvos keliuose įtempta, kelininkai siūlo likti namuose: kai kurie ruožai apsemti

Trečiadienį eismo sąlygos daugelyje rajonų išlieka sudėtingos dėl sniego ir šlapdribos, kai kurie rajoniniai keliai – neišvažiuojami, įspėja Automobilių kelių direkcija. Sinoptikų teigimu, sniegas trečiadienį pamažu trauksis iš Lietuvos, tačiau rytiniuose rajonuose krituliai išsilaikys visą dieną. Tai reiškia tik viena – kelių būklė šalyje nebus palanki kelionėms.

15 val. duomenimis sniegas iš vakarų, pietvakarių ir rytų Lietuvos neatsitraukė. Tiesa, kai kur jis maišosi su lietumi. Laimei, kol kas temperatūra teigiama, o svarbiausi keliai gausiai nubarstyti druska.

Eismoinfo.lt duomenimis, slidžiausi magistraliniai keliai - A14 (ties Molėtais), A16 Trakai-Birštonas, A5 ties Akademija (taip pat ruožas nuo Akademijos iki Vytėnų), A7 Marijampolė-Kybartai.

Rajoninės reikšmės keliuose situacija sudėtingiausia. Pvz., kelias Nr. 111 Kaltanėnai-Linkmenys, Nr. 103 Lavoriškės-Mickūnai, Nr. 108 Vievis-Kernavė ir t.t.

Taip pat skaitykite: įtempta situacija kelyje Marijampolė-Kalvarija.

Yra apsemtų kelių ruožų. Kelyje Nr. 4270 Žemaitkiemis–Vabalai nuo 5,40 iki 6,80 km vandens gylis 20 cm.

VIDEO: Kelias Kauno rajone – lyg sniego tunelis

Prisnigta iki 30 cm

„Kviečiame susilaikyti nuo nebūtinų kelionių, tačiau esant būtinybei vykti, prašome vairuoti ypač atsargiai ir keliones planuotis su laiko atsarga“, – įspėja kelininkai.

Vilniuje ir visoje Lietuvoje vietomis prisnigta net iki 30 cm. Vilniaus savivaldybės įmonių grupė dirba visą parą: mieste nuolat sukasi 50 skirtingo dydžio ir pajėgumų sniego valymo mašinų, kurios prižiūri net 1690 sostinės gatvių. Šalinami ir ant kelių užvirtę pavojingi medžiai, tvarkomi apšvietimo gedimai, pranešė Vilniaus savivaldybė.

Viešasis transportas kursuoja įprastai

SĮ „Susisiekimo paslaugos“ savo feisbuko puslapyje reguliariai atnaujina informaciją apie eismo ir viešojo transporto situaciją mieste. Pirmąją snygio parą autobusų ir troleibusų judėjimas Vilniuje vyko gana sklandžiai – sudėtingiau pravažiuojami ruožai fiksuoti tik labiau nuo miesto nutolusios vietose – Šilėnuose, Mileišiškių soduose, Valakampiuose, taip pat Antakalnio prieigose.

Iš viso per parą buvo pakeistos 3 autobusų maršrutų trasos, laikinai nukreipiant autobusus aplinkiniais artimiausiais pravažiavimais ir taip užtikrinant nepertraukiamą kursavimą. Didesnių nukrypimų nuo tvarkaraščių̨ beveik nepasitaikė – tik keliuose maršrutuose viešasis transportas vėlavo iki 30 minučių.

Antrąją snygio parą, rytinio piko metu, situacija mieste stabili. Sudėtingiau pravažiuojamos vietos šiuo metu yra Dvarčionių prieigos, Grigaičiai, Trakų Vokė, Bireliai, Bukčiai. Ryškesnių viešojo transporto vėlavimų nefiksuojama.

SĮ „Susisiekimo paslaugos“ primena: jei galite atidėti kelionę ar jos išvengti, saugiai likite namuose. Judantiems automobiliu primename – būkite atidūs, neskubėkite, planuokite kelionės laiką, automobilius palikite toliau nuo medžių, kurie snygiui tęsiantis gali kelti pavojų dėl lūžtančių šakų. Keliaujantiems pėsčiomis taip pat svarbu būti atidiems, neskubėti, pagal galimybes vengti ruožų, kurie slidesni, nepabarstyti.

Ką rodo kelininkų žemėlapiai

Eismoinfo.lt žemėlapis rodo, kad 11 val. vakarinėje šalies dalyje kelių dangos daugiau drėgnos, nei užsnigtos.

Labai slidi kelio danga kelyje Marijampolė–Sasnava, Aukštadvaris–Birštonas, Vievis–Dūkštos, Vilnius–Molėtai, Utena–Ukmergė, Ignalina–Švenčionėliai. Pagrindinės magistralės Vilnius–Klaipėda ir Vilnius–Panevėžys drėgnos, šalikelėse yra sniego, tačiau dangos valomos ir barstomos druskos tirpalu.

Sinoptikai trečiadienį prognozuoja sniegą Vilniuje iki pat 22 val. Kaune – iki 17 val. Sniegas į rytinę Lietuvos dalį gali grįžti penktadienį.

Wunderground.com iliustr./Orų prognozė
Wunderground.com iliustr./Orų prognozė

9 val. duomenimis, pagrindinių kelių dangos su šlapio ar pažliugusio sniego provėžomis, o mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai dengti prispaustu sniegu, slidūs.

Rajoniniuose keliuose yra ruožų, kurie sunkiai pravažiuojami. Neišvažiuojamų kelių gali pasitaikyti pietų bei rytų Lietuvoje: Marijampolės apskrityje, Vilkaviškyje, Vilniaus, Ukmergės, Širvintų rajonuose.

Slidžius kelių ruožus valo ir barsto „Kelių priežiūra“, kelininkai dirba visu pajėgumu.

Kiek geresnės eismo sąlygos yra vakarų Lietuvoje, čia dėl šlapdribos pagrindinių kelių dangos daugiausia yra drėgnos, vietomis šlapios, tik mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai provėžoti ir padengti prispaustu sniegu.

Dėl storo sniego sluoksnio lūžta medžiai, medžių šakos, todėl vairuotojai įspėjami būti atsargūs miškingose vietovėse.

Visoje šalyje snygis arba šlapdriba, tik Kretingos, Mažeikių ir Kaišiadorių rajonuose be kritulių.

Oro temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius