Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalino sankryžoje – milžiniškos spūstys prie šviesoforo tuščioje sankryžoje

Daugybė žmonių, kas rytą skubančių Molėtų plentu į Vilnių dirbti ar su reikalais, dažnai įstringa milžiniškose spūstyse ties Riešės–Kalino sankryža. Judėti toliau neleidžia raudona šviesoforo šviesa. 15min skaitytojai piktinasi, kad ši bėda jau seniai žinoma, apie ją ne kartą pranešta, tačiau niekas nesikeičia. „Kelių priežiūra“ atsako, kad problema nustatyta ir jau sprendžiama.

Spūstys tuščioje sankryžoje

„Visi, gyvenantys Viliaus rajone ir besinaudojantys A14 keliu, žino Kalino sankryžą. Pastaruoju metu rašome daug skundų ir niekada nesulaukiame realių sprendimų. Vien šią savaitę gedimus registravau kelissyk. Bėda, kad niekaip nepavyksta sureguliuoti šviesoforo, nors tai tikrai nėra sudėtinga.

Todėl vykstant keliu tiesiog tuščioje sankryžoje gali tekti prastovėti iki valandos. Visiškai nesuprantu, kaip tai susiję su valstybės politika mažinti taršą, kai vien tokiu metu pastovint mašinoms išmetama dideli kiekiai teršalų, o stovima tuščioje sankryžoje. Vietiniai gyventojai sutrikę nes nežinia kaip planuoti kelionę“, – piktinosi 15min skaitytojas, pateikęs ir nuotraukų, ir video įrašą, kur matyti didžiulės spūstys prie šviesoforo tuščioje sankryžoje.

Netinkamai veikė davikliai

15min kreipėsi paaiškinimo į AB „Kelių priežiūra“, kuri prižiūri užmiesčio kelius.

AB „Kelių priežiūra“ Komunikacijos skyriaus vadovė Giedrė Čekavičienė 15min patikino, kad problema žinoma ir sprendžiama. Ji bendrovės vardu taip pat atsiprašė vairuotojų, kurie patiria nepatogumų.

„Problema mūsų įmonei žinoma. Šiemet šioje sankryžoje esantis šviesoforas buvo modernizuotas, tačiau paaiškėjo, kad sumontuoti davikliai, reguliuojantys šviesoforą pagal automobilių srautus, veikia netinkamai, kas lemia besiformuojantis spūstis. Prieš kelias dienas priimtas sprendimas atjungti adaptyvią kontrolę, dabar šviesoforas veikia nustatytais ciklais.

Modernizavimo darbus atlikusi įmonė yra informuota apie problemą, tikimės, operatyvių veiksmų – suremontuotų arba naujai pakeistų daviklių. Apmaudu, kad vairuotojams tenka patirti nepatogumų“, – teigiama G.Čekavičienės atsiųstame atsakyme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius