-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 13

Kas nutiks NATO viršūnių susitikimo dalyvius vežiojusiems automobiliams?

Liepos 10–12 dienomis daugybė vilniečių ir sostinės svečių akimis gaudė kiekvieną užsienio delegacijų lėktuvą, kiekvieną valstybės vadovą, kiekvieną kortežą su švyturėliais. Ištuštėjusios sostinės centras tapo įspūdingiausių limuzinų ir sedanų paroda. Nors anksčiau skelbta, kad NATO viršūnių susitikimui skirta 350 automobilių, jų Vilniuje buvo gerokai daugiau.
Audi, BMW, Mercedes, Renault automobiliai
„Audi A8L“ / 15min koliažas

Šia proga reikėtų prisiminti, kad, artėjant NATO susitikimui, savo automobilių parką atnaujino ir Lietuvos policija.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuvos policija įsigijo 12 naujų BMW 530d xDrive: naudos ne tik „kelių ereliams“ tramdyti

SUSIJĘ: Lietuvos policija įsigijo autobusiuką „Mercedes“: juo vežios ne nusikaltėlius

Jau buvo skelbta, kad, Užsienio reikalų ministerijos automobilių NATO viršūnių susitikimui nuomos konkursą laimėjo tarptautinio automobilių nuomos giganto „Hertz“ atstovas „Autolux“. NATO renginiui ši įmonė skyrė ir savo turėtus (naudotus) automobilius, ir naujus, gautus iš įgaliotųjų atstovų specialiai šiam renginiui.

Taip pat buvo suformuotas papildomas 40 automobilių rezervas tam atvejui, jei kažkuris iš URM išnuomotų automobilių sugestų.

Tarp „Hertz“ atstovybės pateiktų automobilių – sedanai „Audi A6“ ir A8, BMW 7 ir kiti šių Vokietijos gamintojų modeliai

Bet ir tai dar ne visi automobiliai. Daugelis negalėjo atitraukti akių nuo valstybės vadovų limuzinų – šarvuotų ir įprastų. Dalį jų atsigabeno užsienio delegacijos. Pavyzdžiui, JAV prezidento „The Beast“.

Užsienietiškais numeriais buvo pasipuošę ir keleto kitų didžiųjų valstybių vadovų limuzinai. Išsiskyrė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, keliavęs šarvuotu senos laidos „Mercedes“ lietuviškais numeriais.

Ambasados nuomojosi papildomai

Tačiau, kilus rezonansui dėl JAV ambasados išsinuomoto BMW su registracijos numeriu M1R, ėmė aiškėti, kad užsienio šalių diplomatinės atstovybės savarankiškai taip pat nuomojo automobilius savo delegacijoms ir žurnalistams. Šiuo atveju, vien JAV ambasada teigė išsinuomojusi apie 200 transporto priemonių.

Kai kurios nuomos įmonės pačios sutiko pasidalinti informacija. Pavyzdžiui, įmonė „Evitra“, iki šiol savo automobiliais vežiojusi ne vieną svarbų asmenį, NATO viršūnių susitikimo metu aptarnavo ne tik šio renginio svečius, bet ir valstybių vadovų pirmąsias damas.

Įmonės automobiliais naudojosi ambasados bei pasaulinių medijų kampanijų, tokių kaip NBC bei CNN, atstovai, teigiama komentare.

Įmonė NATO renginiui nuomojo naujausių modelių „Audi A6“, „Mercedes-Benz V-Class“ bei „Mercedes-Benz Sprinter“, taip pat ir minivenus „Renault Trafic“ bei „Ford Custom“.

Ne visi automobiliai grįš į nuomos įmones

Natūralu, kad iki šiol nuomoti automobiliai ir toliau bus nuomojami VIP svečiams ar renginiams. Pavyzdžiui, vestuvėms. O koks likimas laukia „Hertz“ specialiai NATO renginiui iš automobilių bendrovių įgaliotųjų atstovų įsigytų naujų automobilių modelių?

Be abejo, didžioji dalis jų bus skirti trumpalaikei ar ilgalaikei nuomai, 15min komentavo Mantas Narkevičius, „Hertz“ atstovybės „Autolux“ vadovas. Tačiau dalis grįš automobilių pardavėjams, o šie juos parduos.

Čia jau prasideda komercinės paslaptys. Už kokią kainą parduodami šie automobiliai, kiek sumažės ši suma dėl to, kad automobiliai jau pavažinėti, išnuomoti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius