Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauniečiai laužo stereotipus: geriausiu metų automobiliu išrinko ne BMW ar „mersą“, o „Audi“

Kauniečiai nusprendė, kad geriausias automobilis jų miestui – „Audi Q5“. Jis nugalėjo dvigubame balsavime, kuris buvo vykdomas prie prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ buvusioje konkurso „Lietuvos metų automobilis 2018“ ekspozicijoje bei internete, portale Kasvykstakaune.lt. Rezultatai nustebino net ir konkurso organizatorius – manyta, jog kauniečiai ypač pamėgę BMW, „Mercedes-Benz“ ar VW.
Kauniečiai išsirinko „Audi“
Kauniečiai išsirinko „Audi“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Lietuvos metų automobilio Kaunui“ rinkimai vyko dviem etapais. Pirmame etape prie „Megos“ kauniečiai balsavo už jiems labiausiai patikusį vieną iš 34-ių konkurso dalyvių. Balsavimas vyko apie 4 valandas. Galiausiai balsai buvo suskaičiuoti ir 10 populiariausių modelių pratęsė rinkimus internete savaitei.

Daugiau nei per savaitę vykusį balsavimą kauniečiai pačiu geriausiu modeliu išrinko naująjį „Audi Q5“. Antroje vietoje liko 5 serijos BMW. Pirmąją ir antrąją vietas skyrė keli balsuotojų procentai.

Daugiau nei per savaitę vykusį balsavimą kauniečiai pačiu geriausiu modeliu išrinko naująjį „Audi Q5“. Antroje vietoje liko 5 serijos BMW. Pirmąją ir antrąją vietas skyrė keli balsuotojų procentai. O štai trečioje vietoje likęs „Volkswagen Arteon“ nuo pirmųjų dviejų atsiliko daug – balsų skaičius skyrėsi kone dvigubai.

Į geriausiųjų dešimtuką dar pateko „Honda Civic“, „Range Rover Velar“, raudonoji „Opel Insignia“, „Peugeot 5008 GT“, „Škoda Karoq“, „Mazda CX-5“ ir „KIA Stonic“. Iš 34-ių rinkimuose dalyvavusių automobilių „Audi“ prekės ženklui atstovavo tik laimėtojas „Audi Q5“.

Ketvirtadienio popietę Kauno „Audi“ centre „Autojuta“ buvo įteiktas apdovanojimas šio prekės ženklo atstovams.

„Reikia pripažinti, tai buvo kiek netikėta. Net nežinojome apie tokią nominaciją, tad dvigubai smagiau mums.

„Audi Q5“ yra vienas iš dviejų perkamiausių mūsų automobilių tiek Lietuvoje, tiek Baltijos šalyse. Šiuo metu Kauno gatvėmis važinėjasi apie pusšimtis „Audi Q5“. Jis labai gerai užsirekomendavo rinkoje su praėjusiu modeliu, kuris pasirodė 2008-aisiais. Naujas modelis dailesnis, dinamiškesnis, visiškai atnaujinta jo variklių gama, greičių dėžės, drastiškai pasikeitė prietaisų skydelis, navigacijos sistema. Šiuo metu pasaulyje vyrauja tendencija rinktis aukštesnius automobilius“, – apdovanojimą įvertino „Audi“ pardavimų vadovas Vytautas Švedas, dėl savo pasiekimų ralio trasose žinomas ir daugeliui automobilių sporto gerbėjų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vytautas Švedas ir Valdas Valiukevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vytautas Švedas ir Valdas Valiukevičius

Paklaustas, koks yra modelio nugalėtojo trūkumas, V.Švedas įvardijo vienintelį, kuris dažnai minimas tarp naujų automobilių pirkėjų Lietuvoje – didoka kaina. Ji svyruoja nuo 40 iki 50 tūkst. eurų.

Naujasis „Audi Q5“ taip pat gali būti komplektuojamas su „Matrix LED“ žibintais, interjere yra 12,3 colio skersmens ekranas, o papildomai užsakomos įrangos sąraše – ir puiki „Bang & Olufsen“ garso sistema.

Pasak konkursą „Lietuvos metų automobilis 2018“ organizuojančio Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidento Valdo Valiukevičiaus, natūralu, jog nugalėjo „premium“ klasės automobilis, nes žmonės paprastai geriau vertina būtent tokius arba išskirtinai, kaip „Volkswagen Arteon“, atrodančius modelius.

„Nugalėtojas gal kiek ir nustebino. Maniau, kad Kaune „Mercedes-Benz“ ir BMW yra šventos karvės. Pasirodo, gali būti ir kitaip. Smagu, nes iki šiol vyravo trafaretinis Kauno stereotipas: kaunietis prie juodo BMW vairo. O dabar laimėjo lietuviško dangaus spalvos automobilis.

Beje, atlikome krosoverių testus. Tikrinti jie ant rampų, kaip važiuoja kalnuota ar pelkėta vietove. Tai „Q5“ buvo vienas iš lyderių. Tikslios vietos atskleisti dar negalime.

Nugalėtojas – optimalus. Jis derina lengvojo automobilio ir visureigio savybes, nėra itin brangus, tačiau jo nepriskirsi pigiesiems, o kokybė – „premium“. Šios klasės įvaizdis Lietuvoje gal labiau krypsta link moterų, tačiau prie tokio automobilio vairo puikiai jaučiasi ir vyrai, o telpa jame visa šeima“, – apie nugalėtoją kalbėjo V.Valiukevičius.

Tai, kad šis modelis labiau patinka moterims, pripažino ir V.Švedas – 85 proc. pirkėjų sudaro būtent dailiosios lyties atstovės. Vis dėlto vokiečiai jį gamino kaip skirtą vyriškajai auditorijai.

Rinkti labiausiai kauniečiams patinkantį automobilį „Lietuvos metų automobilio“ konkurse šiemet nuspręsta pirmą kartą.

„Kaunas nuo seno buvo benzingalvių miestas. Net 2/3 ralio dešimtuko lenktynininkų kilę iš laikinosios sostinės. Todėl ir nusprendėme atvežti visus geriausius metų automobilius į Kauną. Anksčiau ekspozicijos jokios nėra buvę“, – paaiškino V.Valiukevičius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauniečiai išsirinko „Audi“
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauniečiai išsirinko „Audi“

Konkurse „Lietuvos metų automobilis 2018“ iš viso dalyvauja 34 automobiliai, o tiesioginių „Audi Q5“ konkurentų – daugiau nei vienas. Prie jų galima priskirti „Alfa Romeo Stelvio“, BMW X3, kiek mažesni modeliai – „MINI Countryman“, „Mercedes-Benz GLA“. Kompaktinių, tačiau prie „premium“ segmento nepriskiriamų krosoverių yra ir daugiau – „Jeep Compass“, „Mazda CX-5“, „Nissan Qashqai“, „Renault Koleos“, „Škoda Karoq“.

Balsuokite „Tautos automobilio“ rinkimuose:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius