-65% metinei prenumeratai! Išskirtinis pasiūlymas.
Išbandyti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaunietis vairuotojas ištaisė kelininkų klaidą

Eiliniai vairuotojai dažnai pastebi daugiau nei eismo saugumu privalantys besirūpinti valdininkai. Į redakciją besikreipęs kaunietis Valentinas tikino pastebėjęs kelininkų klaidą. Vienoje avaringiausių Kauno sankryžų horizontalus kelio ženklinimas prieštarauja vertikaliam ir atvirkščiai.
Kauno gatvių sankryža, kurioje kelio ženklai prieštarauja vienas kitam
Kauno gatvių sankryža, kurioje kelio ženklai prieštarauja vienas kitam / Skaitytojo Valentino nuotr.

Atsižvelgus į itin didelį eismo įvykių skaičių, Baltų prospekte, užkilus ant Šilainių kalno, šiais metais buvo pakeisti kelio ženklai ir kelio ženklinimas: uždrausta iš trečiosios eismo juostos sukti į kairę, į J.Grušo gatvę.

„Berods, gegužę minėtoje sankryžoje buvo vykdomi kelio ženklinimo darbai. Pastebėjau, kad nors kelio ženklai ir prieš šviesoforą esantis kelio ženklinimas (rodyklės) draudžia sukti į kairę, tačiau kelininkai trečiojoje eismo juostoje naujais dažais pažymėjo prieš tai buvusias punktyrines linijas, kurios buvo nubraižytos dar nepasikeitus kelio ženklams, draudžiantiems sukti į J.Grušo gatvę.

Taigi kelininkai perdažė senąjį kelių ženklinimą, punktyrines linijas, kurios vairuotojams sudaro įspūdį, jog kairįjį posūkį atlikti vis tik galima“, – kelininkų klaidą įvardijo kaunietis.

Jam dažnai tenka matyti vairuotojus, kurie aptariamoje sankryžoje suka į kairę. O pažeisti taisykles juos skatina, tikėtina, kelininkų netinkamai atliktas ženklinimas.
Komentuodamas šią situaciją, Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras pripažino, jog buvo padaryta klaida.

„Iš tiesų horizontalaus ženklinimo darbus atliekantys darbuotojai padarė klaidą šioje vietoje nubraižydami punktyrines linijas. Labai atsiprašome vairuotojų dėl šios situacijos. Perteklinės linijos artimiausiu metu bus nutrintos“, – teigė valstybės tarnautojas.

Pasak jo, uždraudus kairįjį posūkį į J.Grušo gatvę, anksčiau buvusioje itin avaringoje sankryžoje ženkliai sumažėjo eismo įvykių.

VIDEO: Pavojinga Baltų prospekto ir J.Grušo sankryža Kaune

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius