Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno gatves nušvietė automobiliai – priminė kadaise gyvavusią madą

Nusprendę miestą papuošti spalvingais, ryškiais ir nekasdieniškais automobiliais iš visos Lietuvos, kauniečiai automobilių kultūros entuziastai nepabūgo lietingo oro. Į laikinąją sostinę jie sukvietė daugiau nei 100 įdomių automobilių savininkus, kurių ne vienas buvo pasirūpinęs ypatingu akcentu, dažnai matomu tik kino filmuose - įvairiausių spalvų LED šviesomis po automobilių dugnu.
„Central City Light's Up: Wangan Friday 13“ Kaune nušvietė gatves
„Central City Light's Up: Wangan Friday 13“ Kaune nušvietė gatves / Igno Galaunės nuotr.

„Central City: Lights up: Wangan Friday 13“ pavadintą automobilininkų susitikimą surengė dvi Kauno entuziastų bendruomenės: „Central City Motors“ ir „Wangan's Society“. Organizatoriai pasakojo, kad prieš kelis mėnesius pastebėję augantį susidomėjimą LED šviesos diodais Lietuvoje ir atkreipę dėmesį į tai, kad prieš dvidešimtmetį gyvavusi automobilinė mada – sumontuoti spalvotas šviesas po automobiliais – vėl įsigali visame pasaulyje, nusprendė, kad reikia padrąsinti „šviesti“ ir lietuvius.

Susitikimui kauniečiai pasitiko dar visiškai šviežią vietą: laikinojoje sostinėje neseniai duris atvėrusi verslo centrą „River Hall“. Pastarojo stovėjimo aikštelė, sauganti nuo lietaus, tačiau leidžianti pasigrožėti netikėtu vaizdu važiuojant pro šalį, ypač tiko organizatorių sumanymui – vos sutemus Kauną papuošti ryškiomis šviesomis.

Panašu, kad idėja susižavėjo ir automobilių kultūros entuziastai iš visos Lietuvos, mat ne vienas jų sustoję aikštelėje tuoj pademonstravo, kaip ryškiai gali šviesti jų automobilis. Tautvydas Maleckas, „Central City Motors“ atstovas, pasakojo, kad didžiausia duoklė buvo atiduota vadinamosios „Stance“ stilistikos atstovams, visgi tarp 100 automobilių buvo ir restauruotų, ir istorinių, ir sportinių.

Rinko ir žiūrovai, ir organizatoriai

Geriausi renginio dalyviai neliko nepastebėti – entuziastingu balsavimu buvo išrinkti publikos ir renginio organizatorių favoritai.

Garbingą „King of Lights“ titulą iškovojo nedidukas japoniškas vienatūris „Toyota LiteAce“, automobilio salone įkūręs visą naktinį klubą su dūmų mašina ir besisukančiu „disko“ kamuoliu.

„King of Stance“ prizą išplėšė Vasaris Gaidys, vairuojantis nekasdienišką BMW E36 modelį. „King of Style“ apdovanojimas teko dar vienam BMW E36, į renginį atvairuotam merginos. Jos ekipažas ne tik automobilį pavertė lenktyniniu policijos bolidu, bet ir pasipuošė nuomotomis pareigūnų uniformomis.

VIDEO: Penktadienis. Trylikta. Kaunas | BALTAS Media

„King of Night“ apdovanojimas teko Andžejui Kuldoš ir jo „Lexus GS430“. Organizatoriai šį automobilį įvertino kaip labiausiai išbaigtą, visapusiškai modifikuotą ir daugiausiai dėmesio prikausčiusį automobilį. Panašu, kad taip pat galvojo ir žiūrovai, kuriems iš 16-os įdomiausių renginio automobilių teko išsirinkti favoritą balsuojant plojimais, šaukimu ir švilpimu. Toks balsavimas lėmė, kad labiausiai į renginį susirinkusi minia sirgo būtent už A.Kuldoš „Lexus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius