-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelių policija patruliuos naujais automobiliais – įsigijo 31 „Opel Insignia“

Lietuvos kelių policijos pareigūnų automobilių parką papildė naujos transporto priemonės. Patruliams bus padalintas 31 naujas „Opel Insignia“ automobilis. Visuose sumontuota ne tik įprasta pareigūnų automobiliams įranga, bet ir visas transporto priemonės puses filmuojančios kameros.
Policija pristatė naujus automobilius
Policija pristatė naujus automobilius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Atskleidžiama, kad visi automobiliai ginkluoti 2 l darbinio tūrio turbodyzeliniais varikliais, generuojančiais 210 AG ir 480 Nm sukimo momentą.

Visi automobiliai turi sustiprintą pakabą bei keturis varančiuosius ratus bei 8 laipsnių automatines pavarų dėžes. Anot Lino Pernavo, Lietuvos policijos generalinio komisaro, tokia kombinacija būtina dėl to, kad ne visuomet pareigūnams tenka dirbti ir patruliuoti asfaltuotais keliais, todėl itin svarbu, kad automobiliai būtų patikimi ir greiti.

VIDEO: Policija parodė naujus „Opel“ automobilius, kuriais tramdys greičio mėgėjus

Paskelbtame viešųjų pirkimų konkurse dalyvavo kelios įmonės, policijos pareigūnams buvo siūlomi ne tik „Opel Insignia“ universalai. Konkurse dalyvavo įmonės, pasiūliusios ir „Škoda Superb“, ir „Volkswagen Passat“. Tiesa, pastarieji modeliai buvo 3-4 tūkst. eurų brangesni nei „Opel Insignia“, kainavę vos daugiau nei 30 tūkst. eurų. Tokia kaina – maždaug trečdaliu mažesnė nei tokie automobiliai būtų kainavę perkant juos įprastai.

Į šią kainą, atskleidžia pareigūnai, įeina ne tik speciali įranga, skirta patrulių automobiliams, bet ir žieminių padangų komplektas, LED šviesos žibintai, avarinio stabdymo sistema, adaptyvi pastovaus greičio palaikymo sistema.

Tai – ne pirmas kartas, kai naujais automobiliais papildomas Kelių policijos automobilių parkas. Praėjusių metų pabaigoje pareigūnams buvo nupirkta 12 naujų tarnybinių „Audi A6“ modelių. Pastarieji buvo pirmi, kuriems apipavidalinti buvo panaudotas naujas dizainas. Šviežiai automobilių parką papildę „Insignia“ modeliai taip pat apipavidalinti naujai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius