Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kinai „Great Wall“ atidarė pirmą automobilių gamyklą Europos Sąjungoje

Beveik visi didesni automobilių gamintojai turi po gamyklą Kinijoje – vieni jas statėsi patys, kiti su vietinių verslininkų pagalba. Štai kinų „Great Wall“ pasielgė atvirkščiai – atidarė naujų automobilių gamyklą Europos Sąjungoje, Bulgarijoje.
„Great Wall“ gamyklos Bulgarijoje atidarymas
„Great Wall“ gamykla Bulgarijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bulgarija pasirinkta neatsitiktinai – ji yra vargingiausia Europos Sąjungos narė, o darbo jėga ir mokesčiai čia vieni mažiausių Sąjungoje. Vadinasi, pasinaudodami pigia darbo jėga, kinai didžiojoje dalyje Europospardavinės „Great Wall“ automobilius be jokių importo mokesčių.

Tai nereiškia, kad Bulgarijoje pagaminti „Great Wall“ automobiliai galės būti nekokybiški. Anaiptol, EU įstatymai garantuoja, kad jos piliečiams būtų parduodami tik saugūs ir kokybiški automobiliai. Tam sukurta eilė saugumo (tokių kaip „EuroNCAP“) ir kokybės (ISO standartai) patikrų.

Gamyklos vadovai teigia, kad per tris-penkis metus čia bus gaminama eilė modelių skirtų europiečiams. Čia jau vyko bandomoji „Voleex C10“ ir „Steed 5“ automobilių gamyba. Šie automobiliai, tiesa parduodami tik Bulgarijoje, nuo praėjusių metų lapkričio parduoti už, atitinkamai, 30 ir 50 tūkst. Lt.

Nauja gamykla bus valdoma dviejų kompanijų – kinų „Great Wall“ ir bulgarų „Litex Motors“. Bahovitsos miestelyje pastatytos gamyklos atidaryme dalyvavo Bulgarijos premjeras Boyko Borisovas.

„Žengti į Europos rinką yra mūsų strategija“, – atidarymo šventėje susirinkusiems sakė „Great Wall“ kompanijos valdybos pirmininkas Wangas Fengyingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius