-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl JAV dažnai nesutampa automobilio modelio ir gamybos metai?

Jei amerikietis pasisiūlys jums parodyti savo 1965-ųjų „Mustang“, neatsisakykite tokios galimybės – kada daugiau galėsite apžiūrėti 1964 metais pagamintą sportinį „Ford“?
„Chevrolet Camaro“
„Chevrolet Camaro“

Automobilių kultūra JAV ir Europoje stipriai skiriasi. Amerikiečiai dievina pikapus (ir ne šiaip sau), jiems jau seniai labiau patinka automatinės pavarų dėžės, o kai kuriose JAV dalyse automobiliai net nenešioja priekinių valstybinių numerių. Aišku, ir automobilių gamintojai turi prisitaikyti prie kitokių reikalavimų – štai šoninių veidrodėlių stiklai JAV žymimi ilgu perspėjimu. Tačiau laikas visur teka vienodai, tai kodėl modelio ir gamybos metai turėtų skirtis?

Nelabai suprantate apie ką kalba? Jei amerikietis jums parodys savo 2022-ųjų „Acura MDX“, jūs tikriausiai pagalvosite, kad tai – 2022-aisiais pagamintas automobilis. Tačiau iš tikrųjų tas MDX gali būti pagamintas kad ir 2021-ųjų vasarį. Keista, tiesa?

Europiečiai varto JAV aukcionų puslapius ir kartais nesupranta, kodėl modelio ir gamybos metai nesutampa. Senajame žemyne automobilių modeliai taip nėra žymimi. Mums keista, kad pirmos kartos „Acura MDX“ buvo gaminamas 2000-2006 metais, tačiau 2000-ųjų MDX apskritai niekada neegzistavo. Amerikiečių akyse ir dokumentuose 2000 metais buvo gaminamas 2001-ųjų MDX. Kadangi Šiaurės Amerikos automobilių pramonės centrai yra JAV, toks pat žymėjimas sutinkamas ir Kanadoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius