Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl „Mercedes“ ir „Scania“ turėjo dalytis raidę S?

Paskutinės „Scania“ sunkiasvorių kartos gamoje sunkvežimiai su pačiomis erdviausiomis kabinomis ir lygiomis grindimis žymimi indeksu S. Tiesa, kompanijos gamoje atsiradus tokiems sunkvežimiams teko spręsti ir nedidelę problemą – S raidė jau daugybę metų naudojama prabangių „Mercedes-Benz“ žymėjime.
„Scania“ vilkikas ir S klasės „Mercedes“
„Scania“ vilkikas ir S klasės „Mercedes“ / Trucker koliažas

Visų „Scania“ modelių žymėjime pirmoje vietoje visuomet buvo raidė (P, G ar jau minėta S), kuri parodo kabinos tipą, o po to eina variklio galią parodanti skaičių kombinacija. Tarkime, „Scania T124“.

Labai panašią žymėjimo schemą savo prabangiems lengviesiems automobiliams naudoja ir vokiečių kompanija „Mercedes-Benz“. Tad siekiant išvengti painiavos abi kompanijos nusprendė pačiame aukščiausiame lygyje aptarti šį klausimą, praneša trucker.

Aukščiausio lygio susitikime rado sprendimą

Po kompanijų geranoriško susitikimo buvo priimtas sprendimas – išskirtinai vien savo topinių sunkvežimių žymėjime švedai nusprendė sukeisti skaičius ir raidinį indeksą vietomis.

„Scania” nuotr./„Scania“ vilkikai
„Scania” nuotr./„Scania“ vilkikai

Anksčiau galingiausias ir brangiausias švedų vilkikas buvo žymimas indeksu S 730, o dabar jis bus žymimas indeksu 730 S. Versijose su kitokiomis kabinomis žymėjimas liks toks pat, kaip ir anksčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius