-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 27

Kodėl seni „Renault“ turi asimetrišką važiuoklę: tai nesutrukdė dalyvauti net Dakaro ralyje

Automobilio ratų bazės ilgis – tai yra atstumas tarp ašių. Tai yra svarbus rodiklis, nuo kurio iš dalies priklauso ir erdvė salone, ir automobilio manevringumas, ir net patogumas.
Pirmojo Dakaro ralio dalyvis „Renault 4“
Pirmojo Dakaro ralio dalyvis „Renault 4“ / Ericd, Wikimedia(CC BY-SA 3.0

Atstumas tarp ašių įprastai yra apibūdinamas labai paprastai – pavyzdžiui, aštuntos kartos „Volkswagen Golf“ ratų bazė yra 2,64 metrų ilgio. Bet „Renault“ 4, 6, 7 ir kai kurių kitų modelių atveju atstumas tarp ašių negali būti apibūdinamas vienu skaičiumi.

Renault 16 ratų bazės ilgis yra 2720 mm kairėje ir 2650 mm dešinėje.
Renault 16 ratų bazės ilgis yra 2720 mm kairėje ir 2650 mm dešinėje.

Atstumą tarp ašių galima pamatuoti ir paprasta statybininko matavimo juosta. Aišku, tai nebus idealiai tikslu, bet juk matuojamas tik atstumas tarp dviejų taškų. Tačiau kai kurių senų „Renault“ modelių atveju tektų atlikti du matavimus.

Štai „Renault 4“ ratų bazės ilgis yra 2440 mm kairėje ir 2395 mm dešinėje pusėje – net 4,5 centimetrų skirtumas! Atstumas tarp „Renault 6“ ašių irgi turi būti nurodomas dviem skaičiais – 2450 mm kairėje ir 2400 mm dešinėje. „Renault 7“ šiuo požiūriu yra panašus – atstumas tarp jo ašių yra 2535 mm kairėje ir 2505 mm dešinėje. Akivaizdu, kad šie automobiliai (ir kai kurie kiti „Renault“ modeliai) turi keistai asimetriškas važiuokles, kurių galinis kairysis ratas yra arčiau galinio bamperio nei dešinysis.

Kodėl seni „Renault“ turi asimetrišką važiuoklę?

Tam, kad atsakytume į šį klausimą, turime pažvelgti į pirmąjį „Renault“ modelį, kuris turi tokią neįprastą savybę. Tai – „Renault 4“, gamintas 1961-1992.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius